1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. KTHY’nin kendisi yok, “logosu” uçuyor
KTHY’nin kendisi yok, “logosu” uçuyor

KTHY’nin kendisi yok, “logosu” uçuyor

Beş yıl önce iflas bayrağını çeken Kıbrıs Türk Hava Yolları'nın (KTHY) Rusya, Kırgızistan ve Tataristan arasında uçuş yaptığına yönelik iddialar ortaya atıldı. Dünyadaki uçuş izinleri iptal edilen KTHY'nin geçmişte kullanmış olduğu YK (Yavru Kuş) uçuş kod

A+A-

Didem MENTEŞ

Beş yıl önce iflas bayrağını çeken Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY)’nin Rusya, Kırgızistan- Tataristan arasında uçuş yaptığına yönelik bulgular ortaya çıktı. Uluslararası uçuşların ve dünyadaki tüm havayollarının uçuşlarının görüldüğü elektronik sistemde, KTHY’nin kendi uçuş kodu olan YK (Yavru Kuşu) kodu ve kendi amblemiyle uçuş yaptığı uçak bileti sitelerine yansıdı.

Dünyadaki uçuş izinleri iptal edilen KTHY'nin geçmişte kullanmış olduğu YK (Yavru Kuş) uçuş kodları Kırgız bir havayolu şirketi olan "Avia Traffic Company" tarafından kullanıldığı ortaya çıktı.
KTHY'nin logosu ve uçuş kodlarıyla, günlük tarifelerde uçuş gerçekleştirdiği iddia edilen Avia Traffic Company firmasının, sadece Rusya sınırları içerisinde uçuş gerçekleştirebildiği öğrenilirken, YK uçuş kodlarını yeni kullanmaya başladığı ve güncelleme yapılmamasından dolayı kayıtlarda halen KTHY'nin logosunun çıktığı öğrenildi.

Konuyla ilgili ulaştığımız Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, söz konusu şirketin YK kodu altında bilet satışı yaptığını doğrularken, konunun araştırılması için gerekli çalışmaların başladığını dile getirdi.

Datadaki sistem KTHY’yi gösteriyor
KTHY'nin logosu ve uçuş kodlarıyla, günlük tarifelerde uçuş gerçekleştirdiği iddia edilen Avia Traffic Company firmasının, Avrupa Birliği sınırları içerisinde uçuşlarına izin verilmeyen sadece Rusya sınırları içerisinde uçuş gerçekleştiren bir havayolu şirketi olduğu öğrenildi.
Kırgızistan'da kurulu olan Karim Fiatovich Damin'in direktörü olduğu Avia Traffic Company Ltd.'e tahsis edilen YK kodlu uçuşların, halen internet üzerinden bilet satışı yapan elektronik sistemlerdeki data düzeltmesi yapılmadığı için YK ile başlayan uçuşlara, datadaki eski bilgi olan KTHY ismi ve logosunun ekrana geldiği elde edilen bilgiler arasında.

Bakan doğruladı, “araştırmalar başladı” dedi
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy Bakan Taçoy, konuyla ilgili bilginin kendisine ulaştığı andan itibaren gerekli araştırmaları başlattıklarını belirtti. Taçoy, YK (Yavru Kuş) kodunun eski bir kod olduğunu, KTHY’nin daha sonraki yıllara KYV (Kıbrıs Yavru Vatan) kodunu kullandığını hatırlatarak, ilk kullanılan YK kodunun sistemde KTHY logosunu gösterdiğini söyledi. KTHY logosu altında Kırgızistan’da bulunan AVIA Avia Traffic Company şirketinin bilet satışı yaptığını doğrulayan Bakan Taçoy, uçuş kodlarını gösteren sistemden kaynaklanan bir durum olduğunu ve bunun araştırılması için çalışmalar başlatıldığını ifade etti.

Atakan: “Değişiklikten kaynaklanabilir”
Hava-Sen Başkanı Buran Atakan ise konun önceki akşam bilgisine geldiğini, bir isimle ve logo değişikliğiyle alakalı bir durum olabileceğini belirterek, havacılık kuralları gereği borcu bulunan KTHY  adı altında uçuş yapılabileceğinin mümkün olamayacağını dile getirdi. Atakan, KTHY tarafından Bişkek’ten Tacikistan’ın Duşanbe havaalanına sefer yaptığı bilgisine ulaştığını aktardı.

Bu haber toplam 4338 defa okunmuştur