1. HABERLER

  2. SPOR

  3. KTFF’nin duvarında “Srebrenitsa” mesajı!
KTFF’nin duvarında “Srebrenitsa” mesajı!

KTFF’nin duvarında “Srebrenitsa” mesajı!

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Genel Merkezi’nin duvarına kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından bir yazı yazıldı.

A+A-

 

Eren ŞİŞİK

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun (KTFF) Lefkoşa’da bulunan Genel Merkezi’nin duvarına kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından bir yazı yazıldı. Söz konusu yazıda #UnitedNothing ve #RememberSrebrenitsa mesajları verildi. Türkçe anlamı “Birleşme hiçbir şeydir, Srebrenitsa’yı hatırlayın” olan söz konusu yazıyı son yıllarda gündemi meşgul eden Kıbrıs’ta futbolun birleşmesi durumundan rahatsız olan kişilerin yazmış olabileceği tahmin ediliyor.

Srebrenitsa Soykırımı nedir?
“Srebrenitsa’yı Hatırlayın” cümlesinde anlatılmak istenen olay 1991 ile 1995 yılları arasında Yugoslavya’da meydana gelen iç savaş. Söz konusu savaşta Sırp Ordusu, Müslüman Boşnaklara saldırarak aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 8 bin 372 kişiyi öldürmüştü. “Srebrenitsa Katliamı veya Srebrenitsa Soykırımı” olarak da bilinen savaş 2.Dünya Savaşı’ndan sonra Avrupa’da gerçekleşmiş en büyük insan kıyımı olarak gösteriliyor. Söz konusu savaşla KTFF’nin duvarına yazılan yazının 11 Temmuz tarihinde yazıldığı tahmin ediliyor. Zira Srebrenitsa Katliamı 11 Temmuz 1995 tarihinde gerçekleşmişti.

Bu haber toplam 2853 defa okunmuştur