1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Kontroller başlıyor
Kontroller başlıyor

Kontroller başlıyor

Dopingle Mücadele Kurulu, futbolda yeni sezon ile birlikte her hafta bir karşılaşmada doping kontrolü yapacak

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

Futbolda yeni sezonla birlikte her hafta bir karşılaşmada doping kontrolü yapılacak. Dopingle Mücadele Kurulu’nun Temmuz ayı başında Spor Dairesi’ne yaptığı müracaat doğrultusunda kontrollerin yapılması kararlaştırıldı. Ülkede tek düzenli spor liginin futbolda olması sonrası yapılan müracaat değerlendirilirken Bakanlar Kurulu Kararı ile Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’na (KTFF) 52 bin TL’lik katı Spor Dairesi tarafından aktarıldı.

Tınazcı: “Bir sezon boyunca yapılacak”
Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız Dopingle Mücadele Kurulu Başkanı Doç. Dr. Cevdet Tınazcı ülkedeki tek düzenli ligin futbol olduğunu, bu bağlamda farkındalık yaratma amacı ile Temmuz ayı başında Spor Dairesi’ne yazdıkları yazı ile müracaat ettiklerini belirtti. KTFF’nin dışa açılım konusunda yaşadığı süreçte doping kontollerinin yapılmasının önemine değinen Tınazcı, 2014 – 2015 futbol sezonunda özellikle Süper Lig müsabakalarında kontrollerin yapılacağını belirtti.

Maçlar kura ile belirlenecek
26 haftalık lig maratonunda her hafta kura ile belirlenecek bir müsabakada yine her takımdan kura ile belirlenecek 1’er sporcudan numune alınacağını söyleyen Tınazcı, bu konuda bir bütçe çalışması yaparak ilgili yerlere ilettiklerini belirtti. Taleplerinin kabul olması sonrası KTFF ile yapacakları görüşme ile 26 haftalık dönemde alınan numuneleri aylık olarak ilgili laboratuvarlara götürmeyi planladıklarını dile getirdi.

“Futbolcular için farkındalık yaratacak”
Bunun Kıbrıs’ta spor için bir dönüm noktası olacağına işaret eden Tınazcı, ilk kez adada bir sezon boyunca sporculardan numune alınacağını belirtti. Tınazcı, uygulamanın sporcular için de farkındalık yaratacağı inancında olduğunu, sporcuların kendilerine dikkat etmesi adına doping kontrollerinin iyi olacağını sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 1254 defa okunmuştur