1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kilot arasında eroin 'ithalatı'
Kilot arasında eroin ithalatı

Kilot arasında eroin 'ithalatı'

kilot arasında iki kez eroin ithal edildi

A+A-

Didem MENTEŞ

Adana’dan farklı tarihlerde iki kez, üç adet kilot arasında eroin türü uyuşturucu madde ithal ettiği iddiasıyla isminin baş harfleri O.Y olan zanlı ve söz konusu uyuşturucu maddelerin getirildiği ileri sürülen zanlı E.Y tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı. Zanlı O.Y’nin ilk olarak 15 Ağutos’da 200 gram ağırlığında daha sonra da 29 Ağustos günü de 400 gram ağırlığında eroin türü uyuşturucu madde ithal ettiği iddia edilerek, zanlı E.Y’nin evinde de 20 gram ağırlığında eroin türü uyuşturucu madde bulunduğu ileri sürüldü.
‘İthal ve tasarruf’ suçlarıyla bağlantılı olarak her iki zanlı dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Nöbetçi Yargıç Füsun Cemaller, huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına Savcı Meyrem Beşoğlu ve zanlılar şahsen mahkemede hazır bulundu. Savcı, meseleyle ilgili olarak Polis Çavuşu Metin Düzener’i mahkemeye tanık olarak dinleti. Düzener, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili bulguları aktardı.

Üç kilot arasında
Polis Çavuşu Metin Düzener, 29 Ağustos 2014 tarihinde Adana uçağıyla saat 14:30’da KKTC’ye gelen zanlı O.Y’nin üzerinde yapılan aramada, giymekte olduğu üç adet kilot arasında iki ayrı paket halinde yaklaşık 400 gram ağırlığında eroin türü uyuşturucu madde bulunarak emare ve zanlının tutuklandığını alındığını söyledi. Aynı gün meseleyle ilgili olarak zanlının sorgulandığını, sorgusunda tasarrufunda bulunan maddeyi zanlı 2 E.Y’ye getirdiğinin tespit edildiğini söyleyen Düzener, daha öncede 15 Ağustos tarihinde aynı şekilde zanlı 2 E.Y’ye 200 gram ağırlığında eroin türü uyuşturucu madde getirdiğine yönelik ifade verdiğini i aktardı. Polis, meseleyle ilgili olarak zanlı 2 E.Y’nin kalmakta olduğu Gayretköy’deki ikametgâhında tespit edildiğini söyleyerek, zanlının ikametgâhında yapılan aramada evin avlusu içerisinde iki katlı halde duran eski spor ayakkabıların içerisinde gizlenmiş vaziyette yaklaşık 20 gram ağırlığında eroin türü uyuşturucu  madde bulunarak emare alındığını kaydetti.

Güney’den de temin edildi
Metin Düzener, aynı gün tutuklanan zanlı 2 E.Y’nin üzerinde yapılan aramada tasarrufunda üzerinde eroin türü uyuşturucu kalıntısı bulunan foil kağıdının tespit edilip emare alındığını belirtti.  Zanlı E.Y’nin gönüllü olarak verdiği ifadesinde tasarrufunda bulunan konu maddeyi 25 Ağustos günü Güney Kıbrıs’ta olduğu tespit edilen Seyit isimli bir şahıstan 2 bin 800 TL karşılığında 25 gram olarak aldığının tespit edildiğini belirten Düzener, meseleyle ilgili olarak zanlılar aleyhine soruşturmanın başlatıldığını söyledi. Tahkikatın henüz yeni başladığını, alınması gereken ifadeler ve bulunması gereken emareler olduğunu söyleyen polis çavuşu Metin Düzener, zanlıların tahkikat maksatlı poliste 3 gün tutuklu kalmalarını talep etti.

3 gün tutukluluk
Mahkeme, her iki zanlıya da tutukluluk talebine itirazları olup olmadığını sordu. Zanlılar itirazlarının olmadığını beyan etti. Bunun üzerine Yargıç Füsun Cemaller, huzurunda yapılan beyanları dikkate alarak, zanlıların ilk nazarda olayla bağlantıları olabileceğine dikkat çekti. Tahkikatın henüz yeni başladığını söyleyen Yargıç, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi gerekçesiyle her iki zanlının 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

Bu haber toplam 2040 defa okunmuştur