1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Kıbrıs’ta 600'e yakın mağdur bıraktı
Kıbrıs’ta 600'e yakın mağdur bıraktı

Kıbrıs’ta 600'e yakın mağdur bıraktı

Türkiye’de teslim etmesi gereken binlerce konutu teslim etmeyerek hakkında ‘dolandırıcılık’ suçundan tutuklama kararı çıkan ve Kıbrıs’ın kuzeyinde de birçok insana ev satarak teslim etmeyen  Bulut İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Temel Bulut hakkında b

A+A-

 

 

YENİDÜZEN’e konuşan Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, Kuzey Kıbrıs’ta Temel Bulut tarafından dolandırılan 600’e yakın insan olduğunu açıkladı.

 

Gürcafer, Bulut İnşaat’a ait Eviva Lavinium sitesinde 704 konuttan 286 tanesinin satışını gerçekleşmesine rağmen evlerin bitmediğini, 376 konut için satış emri alındığını belirtti.

 

Ayrıca Temel Bulut, ‘ülkeye yaptığı yatırım’ nedeniyle İrsen Küçük’ün başbakanlığı döneminde Bakanlar Kurulu kararı ile vatandaş da yapılmıştı.

 

 

Didem MENTEŞ

Türkiye’de teslim etmesi gereken binlerce konutu teslim etmeyerek hakkında ‘dolandırıcılık’ suçundan tutuklama kararı çıkan Bulut İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Temel Bulut hakkında, Kuzey Kıbrıs’ta da birçok dava açıldı.

Ülkede 2011 yılında inşaat sektörüne giren, Dikmen bölgesinde Eviva Lavinium Sitesi’ni satın alarak teslim etmesi gereken yüzlerce evi teslim etmeyen, inşaat müteahhitleri ve birçok esnafı da ödemeyerek adadan kaçan Temel Bulut, ardında 600’e yakın mağdur bıraktı.

 

Gürcafer: “329 konut bitmedi”
 

YENİDÜZEN’e konuşan Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, Kuzey Kıbrıs’ta Temel Bulut tarafından dolandırılan 600’e yakın insan olduğunu söyledi. Bulut İnşaat’a ait Eviva Lavinium sitesinde 704 konut bulunduğunu, bu konutların 208 tanesinin satışını gerçekleşmesine rağmen evlerin bitmediğini, 376 konut için satış emri alındığını belirtti.

Gürcafer, ev mağdurlarının ve inşaatları yapan müteahhit firmaların mahkemelerde ara emri ve satış emri için birçok dava açtığını dile getirdi.

Gürcafer, Temel Bulut’un yurttaşlık hakkı kazandıktan 6 ay sonra kimlik kartı verildiğini de kaydetti.

 

2012’de vatandaş olmuştu!
 

Temel Bulut, ‘ülkeye yaptığı yatırım’ nedeniyle İrsen Küçük’ün başbakanlık döneminde Bakanlar Kurulu kararı ile vatandaş yapılmıştı.

Bulut’un KKTC vatandaşlığı K(11)45-2012 tarih ve 4 Ocak 2012 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile onaylanmış, 13 Ocak 2012 tarihinde İçişleri Bakanlığı’na vatandaşlık başvurusunda bulunduğu basına yansımıştı. Bulut, vatandaşlık almasına rağmen KKTC kimliği alamadığı gerekçesiyle, adadan ayrıldığını ve işlerini Türkiye’den yürüteceğine dair basına ilan vermişti.

 

 


 

İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer: “Evler için satış emri alındı”

 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, Bulut İnşaat’a ait Eviva Lavinium sitesinde 704 konut bulunduğunu, bu konutların 286 tanesinin satılmasına rağmen tamamlanmadığını vurguladı.

376 konuta satış emri alındığını geriye kalan 328 konutun ise hisse koçanlarının verildiğini aktaran Gürcafer, hisse koçanı verilen evlerin Özyalçın İnşaat döneminde verilen evler olduğuna dikkat çekti. 376 konutun 286’sını satıldığını ancak bu konutların tamamlanmadığına vurgu yapan Gürcafer, “286 konuttan kimisi hiç yapılması kimisinin sadece temelleri döküldü kimisinin de karkası yapıldı. Ciddi şekilde 286 tane mağdur var. Hisse koçanı alanların durumu bile net değildir” dedi.

Gürcafer, “Biz Temel bultu’u çağırdık, ev mağdurlarını da aradık ve yardımcı olmayı teklif ettik. Bir vekalet bırakmasını ve bu işleri bizlerin halledebileceğini söyledik. Geleceğim dedi ama ondan sonra hiç gelmedi, vekalet de bırakmadı. Hatta Türkiye’ye gittikten sonra dolandırıcılığa devam ettiğini duyduk. Birinde vekaleti vardır. İnsanlarla temasa geçer ve şu kadar para verin de bir şeyler yapayım dediğin duyuyoruz. Devletin olaya müdahale etmesi gerekir çünkü iş çığırından çıktı” dedi.

Konunun yargıya taşındığını söyleyen Gürcafer, birçok kişinin mahkemelerden ara emri ve satış emri başvurusunda bulunduğunu vurguladı. Gürcafer, inşaatları yapan müteahhit firmanın alacaklarını temin edebilmesi açısından Eviva Sitesi’nin satılması için dava açtığını ve satış emri talebinde bulunduğu kaydetti. Ev mağdurlarının da paralarını geri almak için dava açtıklarını ve satış emri aldıklarını ifade etti.

 

Kriterler konulmalı
 

Olayın çok karmaşık bir hal aldığını söyleyen Gürcafer, şunları aktardı: “Bu işin iki bacağı var. Biri bu sorunu çözerek mudilerin mağdur olmamasını sağlamak, mağduriyetin önüne geçmektir. İkinci bacağı ise bu işin müsebbiplerini tespit edilip en yukarıdan en aşağıya kadar yargılanması lazımdır. Bu belayı, bu toplumun başına kimler açtıysa bu insanlara hesap sorulması gerekir. Biz o zaman eylem yaptık ve bu adamın vatandaşlığının iptal edilmesini istedik. Çünkü bu adam dolandırıcıdır. Israrla bu adama vatandaşlık verdiler, neden verdiler? Kim kaç para aldı da bu adama vatandaşlık verildi? Bunların hep sorgulanması gerekir. Yoksa bu tür olayla olmaya devam edecek”

Gürcafer, “yaşanan bu durumlar açıkça yabancı yatırımcılarla ilgili ciddi bir tanımlama yapılması gerekir. Yapacağı yatırımın onaya tabi olması lazım, bir takım kriterler konması lazım. Özellikle yapacağı yatırımla ilgili kaynak güvence altına alınması gerekir. Bunlar olmadığı sürece buraları dolandırıp gitmeye devam edecekler” şeklinde sözlerini tamamladı.

Bu haber toplam 3894 defa okunmuştur