1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. Kıbrıslı Parlamenterler İzmir’de yer alan APA komitelerinin toplantılarına katılıyor 
Kıbrıslı Parlamenterler İzmir’de yer alan APA komitelerinin toplantılarına katılıyor 

Kıbrıslı Parlamenterler İzmir’de yer alan APA komitelerinin toplantılarına katılıyor 

Kıbrıs Cumhuriyeti Temsilciler Meclisi’nden bir heyet, Türkiye’nin İzmir şehrinde dün başlayan Asya Parlamenterler Asamblesi komitelerinin toplantılarına katılıyor.

A+A-


Kıbrıs Cumhuriyeti Temsilciler Meclisi’nden bir heyet, Türkiye’nin İzmir şehrinde dün başlayan Asya Parlamenterler Asamblesi (APA) komitelerinin toplantılarına katılıyor.
Yapılan resmi açıklamaya göre, heyette; APA Başkan Yardımcısı, Ekonomik ve Sürdürülebilir Kalkınma Daimi Komite Başkanı Nicos Tornaritis ve Christakis Giovanis bulunuyor.
Kıbrıslı parlamenterler, 4-6 Ekim tarihleri arasında Asya Parlamenterler Asamblesi (APA) Sosyal ve Kültür Daimi Komitesi’nin toplantısı ve APA’nin İcra Kurulu toplantısına katılacaklar.  
Parlamenter Tornaritis, kültürel mirası ile Asya’nın çeşitliliğinin korunması ile ilgili yasa tasarısının tartışılması sırasında yaptığı konuşmada, çatışmalar ve savaşlardan etkilenen ülkelerde kültürel ve dini öneme sahip kültürel anıtların yıkımı konusunda bazı değişiklikler önerdi.
Parlamenter, özellikle eski eserlerin yasadışı dolaşımı, satılması ve bombalama veya diğer husumetlerden dolayı imha edilen eski eserler konusuna değindi. Türkiye’nin Kıbrıs’ın kültürel ve dini mirasının tahrip edilmesi konusunu gündeme getirdi.
Parlamenter Tornaritis’in yasa tasarısı üzerinde önerdiği değişiklikler kabul edildi. Önerilen ve kabul edilen değişiklikler yasa tasarısına eklenecek. 

Bu haber toplam 1706 defa okunmuştur