1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Kıbrıs ’a ait kültürel mirasın tanıtımına katkı
Kıbrıs ’a ait kültürel mirasın tanıtımına katkı

Kıbrıs ’a ait kültürel mirasın tanıtımına katkı

Görsel Sanatlar ve Araştırma Merkezi’ne görkemli açılış

A+A-

Costas & Rita Severis’in koleksiyonlarına ev sahipliği yapan Görsel Sanatlar ve Araştırma Merkezi (The Centre of Visual Arts and Research - CVAR) 15 Eylül Pazartesi saat 19.00’da düzenlenen görkemli bir etkinlikle hizmete açıldı . Gecede, yapılan konuşmalar ardından Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiades açılışı yaptı. Kalabalık davetli topluluğunun katılımı ile gerçekleşen açılışta  Kıbrıslı Rum, Kıbrıslı Türk ve yabancı sanatseverler hazır bulundu.

     USAID, Norway Grants, Eea Grants tarafından desteklenen Kostas & Rita Severis Vakfı’na katkı koyanlar arasında. Kıbrıslı Türkler de yer alıyor. Lokmacı barikatından Lefkoşa’nın güneyine Lefkoşa’ya geçtikten sonra, Mağusa kapısı’na doğru giden Ermu Sokağı’nda yer alan Görsel Sanatlar ve Araştırma Merkezi, kâr amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşu olan Costas & Rita  Vakfı’nın merkezidir.  Merkez tarihi Lefkoşa Suriçi’nin tam kalbinde yer alıyor. 

Kıbrıs Kültür Haritası oluşturulması yönünde sürdürülen çalışmaların da yer aldığı Görsel Sanatlar ve Araştırma Merkezi, Kıbrıs kültürünün tanıtılmasına ve barış içinde birlikte yaşamanın teşvik edilmesine adanması gerektiğine inanmaktadır. Buradaki koleksiyonların gelecek için köprülerin inşa edilmesine katkı sağlanması ümit edilmektedir.Bu amaç doğrultusunda, siyasetin yarattığı bölünmüşlüğü kültürün birleştirmesi ümidiyle hem Kıbrıslı Türkler, hem de adada yaşayan diğer toplumlarla işbirliği yap   nın hedef alındığı belirtildi.

Bu haber toplam 1417 defa okunmuştur