1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Keman günlerinde bilgilerini tazelediler
Keman günlerinde bilgilerini tazelediler

Keman günlerinde bilgilerini tazelediler

Öğrenciler keman günlerinde bilgilerini tazelediler

A+A-


Yakın Doğu Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı, Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nce 1.’si düzenlenen Bilkent Keman Günleri’ne davet edildi.  , YDÜ temsilen Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ertem Nalbantoğlu, viyola öğretim görevlisi Uzm. Sinem Sadrazam ve 7 keman öğrencisi etkinlikte  ‘aktif katılımcı’ olarak yer aldılar.  

Büyük Türk kemancısı ve devlet sanatçısı Suna Kan adına düzenlenen etkinlikte dünyaca ünlü solist keman eğitimcileri Alexander Vinnitski (Finlandiya), Igor Tkatchouk (Belçika) ve Özcan Ulucan (Türkiye) ustalık sınıfları gerçekleştirdiler.  

Yoğun bir programla ders ve dinletilerin devam ettiği Bilkent Keman Günleri’nde Orhan Ahıskal, Ellen Jewett, Ildiko Zsusanna Moog, Erkin Onay, Eylem Önder Başarır, Ebru Karaağaç, Ceylan Kabakçı, Isabelle Monique Kollo, Şenol Aydın, Gülen Ege Serter, Şeniz Aybulus, Rasim Bağırov, Toğrul Ganiyev, Feruza Abdullaeva, Bahar Kutay, Adilhoca Aziz ve Muhammedjan Turdiev dersler verdiler.  Ayrıca Başkent Müzik evi ve Yes Müzik’in katkıda bulunduğu Bilkent Keman Günleri’nde keman yapımcıları Gençer Cerit, Ziya Devletşah ve Mehmet Yüksel de yer aldılar.  

“Geleceğin virtüözleri genç yetenekler ile profesyonelleri, bilgiyi ve tecrübeyi buluşturuyoruz!” Sloganıyla gerçekleştirilen etkinlikle ilgili olarak Koordinatör Muhammedjan Turdiev, sanat müziğinin halka sevdirilip benimsetilmesinde en önemli görevlerden birinin geleceğin müzik öğretmenlerine düştüğünü belirtti.  Sanatçının halka ulaşabimesinde kilit noktada bulunan müzik öğretmenlerinin iyi yetiştirilmesinin önemine dikkat çekti.  

Yrd. Doç. Dr. Ertem Nalbantoğlu yeni bir bölüm olan YDÜ Müzik Öğretmenliği’nin Türkiye’nin  seçkin konservatuarlarının buluştuğu Bilkent Keman Günleri’nde temsil edilmesinin kendileri için gurur verici olduğunu belirtti.

Bu haber toplam 2187 defa okunmuştur