1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. KAÜ’de açılış dersini Zerrin Akıncı verecek
KAÜ’de açılış dersini Zerrin Akıncı verecek

KAÜ’de açılış dersini Zerrin Akıncı verecek

KAÜ 2018-2019 Akademik Yılı ilk açılış dersini Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın stilist kızı Zerrin Akıncı verecek.

A+A-

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ) 2018-2019 Akademik Yılı ilk açılış dersini Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın stilist kızı Zerrin Akıncı verecek.

Zerrin Akıncı’nın KAÜ’de Girişimcilik temalı ilk dersi vereceği 2018-2019 Akademik Yılı resmi açılışına KAÜ Kurucu Rektörü, Mütevelli Heyeti üyeleri, akademik ve idari kadrosu, öğrenciler ve davetliler katılacak.

Açılış töreni 10 Ekim Çarşamba günü saat 11:00’da KAÜ Arabahmet Yerleşkesi’nde yapılacak. KAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Dr. Serhat Akpınar’ın açılış konuşması, KAÜ Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Doç. Dr. Asım Vehbi’nin misyon ve vizyon konuşması, KAÜ Rektörü Prof. Dr. Uğur Özgöker’in hoş geldiniz konuşmasının ardından Stilist Zerrin Akıncı’nın ilk dersi ile programa devam edilecek.

 

Zerrin Akıncı kimdir?

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın üç kızından en küçüğü olan Zerrin Akıncı, KKTC’de Halkla İlişkiler lisans eğitiminden sonra önce İngiltere’de Greenwich Üniversitesi’nde Pazarlama okudu. Ardından ABD’nin Las Vegas kentindeki Nevada Üniversitesi’nde stilistlik eğitimi alan Zerrin Akıncı, bu üniversiteden ‘Fashion Art’ ödülüyle mezun oldu. Mustafa Akıncı’nın başarılı kızı, 1999’da New York’ta düzenlediği ilk defilesinde de moda ikonu ödülü kazandı. Akıncı, kendi imzasını taşıyan tasarımları yıllardır KKTC’de seri şekilde üretiyor. Zerrin Akıncı’nın koleksiyonu ise Londra, İstanbul ve İzmir’de büyük alışveriş merkezlerinde özel tasarım olarak satılıyor. Televizyon dizilerinde de çok talep alan Akıncı’nın kıyafetleri Medcezir, Kiraz Mevsimi, O Hayat Benim, Poyraz Karayel, Güllerin Savaşı, Çilek Kokusu gibi dizilerde de ünlü oyuncular tarafından tercih ediliyor.

 

Bu haber toplam 5891 defa okunmuştur