1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Karpaz’daki kaçak yapılar için SÜRE DOLDU!..
Karpaz’daki kaçak yapılar için SÜRE DOLDU!..

Karpaz’daki kaçak yapılar için SÜRE DOLDU!..

Yüksek İdare Mahkemesi’nin Altın Kumsal’daki 2 ‘izinsiz işletmenin’ yıkılması ilişkin verdiği süre bugün doldu...

A+A-

• 20 Nisan’da kararını açıklayan Yüksek İdare Mahkemesi, izinsiz yapıların 20 Nisan’dan itibaren 2 ay içinde yıkılmasına emir vermiş, söz konusu yapıların yıkılmaması halinde İskele Kaymakamlığı’nın harekete geçerek yıkmasına emir verdiklerini açıklamıştı…

• Konu ve süreçle ilgili bir süredir bilgi almaya çalışılan İskele Kaymakamlığı SUSKUN!... İskele Kaymakamlığı’na Azınlık Hükümeti Dönemi’nde atanan Kemal Yılmaz’a dün de ulaşılamadı.
• Konuyla ilgili bilgi için Kaymakam’a yönlendiren İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Gürkan Kara’dan da bilgi alınamadı.

Meltem SONAY

Yüksek İdare Mahkemesi’nin Altın Kumsal’daki 2 ‘izinsiz işletmenin’ yıkılması ilişkin verdiği süre bugün doluyor.

Mahkeme 20 Nisan’daki kararında, Dipkarpaz’daki Altın Kumsal sahilinde özel sit alanı içerisinde işletmeleri bulunan Burhan Kalın ve Gültekin Erdoğan’ın aldığı 3’er yıllık hapislik cezası 2 aya düşürürken, ‘izinsiz’ yapıların da 2 ay içerisinde yıkılmasına karar vermişti.

Karar 20 Nisan’da verilmişti…

İskele Kaza Mahkemesi’nin Altınkumsal sahilinde özel sit alanı içerisinde işletmeleri bulunan Burhan Kalın ile Gültekin Erdoğan’ı 15 Şubat tarihinde aleyhlerine getirilen davalardan suçlu bularak, 3’er yıl hapse mahkûm etmesi ve izinsiz yapıların yıkılmasına yönelik kararı ile ilgili istinaf süreci 21 Nisan’da sona ermişti. Sanıkların mahkûmiyeti 2 aya düşürülürken, kaçak yapıların yılması için verilen süre de 1 aydan 2 aya çıkarılmıştı.

Mahkeme ‘İzinsiz yapılar 2 ay içinde yıkılacak’ demişti…

Öte yandan mahkeme izinsiz yapıların 20 Nisan’dan itibaren 2 ay içinde yıkılmasına emir vermiş, yıkım masrafları ile ilgili herhangi bir emir üretilmediğini açıklamıştı.

İskele Kaymakamlığı’na YIKIM EMRİ!

Mahkeme Heyeti Başkanı söz konusu yapıların yıkılmaması halinde İskele Kaymakamlığı’nın harekete geçerek yıkmasına emir verdiklerini açıklamış bununla birlikte izinsiz yapıların faaliyetlerinin de derhal durdurulmasını emretmişti.

İçişleri Bakanlığı ve Kaymakamlık SUSKUN!

Konu ve süreçle ilgili bir süredir bilgi almaya çalışılan İskele Kaymakamlığı SUSKUN!... İskele Kaymakamlığı’na Azınlık Hükümeti Dönemi’nde atanan Kemal Yılmaz’a dün de ulaşılamadı.
Konuyla ilgili bilgi için Kaymakam’a yönlendiren İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Gürkan Kara’dan da bilgi alınamadı.

Süreç nasıl işlemişti?..

Hatırlanacağı üzere 2015 Temmuz ayında İskele Kaza Mahkemesi’nde görüşülen davada, Altın Kumsal içerisinde işletmeleri bulunan Burhan Kalın ve Gültekin Erdoğan,‘yetkili makamlardan izin almadan sit alana müdahale etme’ ve ‘izinsiz inşaat yapmak’ davalarından suçlu bulunmuştu.

10 Temmuz 2015’de görüşülen ara karar duruşmasında, sanıkların avukatı Mahkemeye, sanıkların aleyhine getirilen davaların içerdiği ‘cezaların suçla orantılı olmadığı’ gerekçesiyle söz konusu yasa maddelerinin görüşülmesi için Anayasa Mahkemesi’ne havale edilmesini talep etmişti. Mahkeme, bu talebi kabul ederek, sanıklara haksızlık yapılmaması adına ilgili yasa maddelerinin görüşülmesi için konuyu Anayasa Mahkemesi’ne havale etmiş, ‘izinsiz yapılarla’ ilgili işlemlerin durdurulmasına emir vermişti. Ancak sanıkların Avukatı Öner Şerifoğlu, bazı hukuki gerekçeler nedeniyle Anayasa Mahkemesi’ndeki davayı geri çekmişti. Dava yeniden İskele Kaza Mahkemesi’ne iade edilmişti. Cezaların suçla orantılı olmadığı’ iddiasına yönelik dava, Kaza Mahkemesi’nde yeniden görüşüldü ve iki sanık aleyhinde karara bağlanmıştı.

İşletmelerin taşınması için çalışmalar başlamıştı…

Hatırlanacağı üzere; Dipkarpaz’da Altın Kumsal sahilindeki özel sit alanındaki ‘kaçak’ 10 işletmenin başka bir bölgeye taşınması için düğmeye basılmıştı.

İskele Kaymakamlığı, hakkında yıkım kararı çıkan 2 işletme dahil toplam 10 işletmenin Dipkarpaz’da özel sit alanı dışında, Polatpaşa Mahallesi olarak bilinen 39.5 dönümlük alana taşınması için çalışma başlatmıştı.

Davalık olan 2 işletme dahil, 10 işletmenin ‘başka bir bölgeye’ taşınmayı kabul etmesi halinde, işletmelerin yıkımı değil, taşınması gerçekleşeceği açıklanmıştı.

O dönemde YENİDÜZEN’e bilgi veren dönemin İskele Kaymakamı Ahmet Cenk Musaoğulları, özel sit alanı içerisinde bulunan ve haklarında yıkım kararı çıkan 2 işletme de dahil toplamda 10 işletmenin Dipkarpaz’da Polatpaşa Mahallesi olarak bilinen bölgeye taşınacağını açıklamıştı.

Musaoğulları, Kaymakamlık olarak söz konusu işletmelerin özel sit alanı dışındaki 39.5 dönümlük alan içerisine taşınmaması için yer ayırdıklarını da kaydetmişti.

Bu haber toplam 3227 defa okunmuştur
İlgili Haberler