1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Karpaz ve Pile'de tahsilat hazırlığı
Karpaz ve Pilede tahsilat hazırlığı

Karpaz ve Pile'de tahsilat hazırlığı

Karpaz ve Pile’de bugüne kadar elektrik ücreti ödemeyen 222 Kıbrıslı Rum, 209 Kıbrıslı Türk aboneden, ‘bundan sonra TAHSİLAT’ hazırlığı…

A+A-

• KIB-TEK ve Rum Elektrik İdaresi, Karpaz, Sipahi ve Mağusa’da yaşayan ve bugüne kadar elektrik faturası ödemeyen Kıbrıslı Rumlar’dan ve Pile’de yaşayan Kıbrıslı Türkler’den ‘tahsilata’ hazırlanıyor.

• Dipkarpaz, Sipahi ve 3 de Mağusa’da olmak üzere adına elektrik sayacı bulunan 222 Kıbrıslı Rum abone, Pile’de ise 209 Kıbrıslı Türk abone var…

• KIB-TEK  Dipkarpaz, Sipahi ve Mağusa’daki Kıbrıslı Rum abonelere, ‘bundan sonraki’ kullanımlarının fatura karşılığı tahsil edileceğini bölge amirlikleri vasıtasıyla duyurdu

• Bunca yıldır ‘arada’ kalmışlığı nedeniyle çeşitli sıkıntılar yaşanan Pile’de, ‘elektrik tahsilatı da sıkıntılı… Pile’de, KIB-TEK’ten adına kayıtlı elektrik sayacı bulunan 222 abone var. Buna karşın tüketiciler KIB-TEK’in abonesi olmasına karşın, enerji Güney’den alınıyor.

Meltem SONAY

KIB-TEK ve Rum Elektrik İdaresi, Karpaz, Sipahi ve Mağusa’da yaşayan ve bugüne kadar elektrik faturası ödemeyen Kıbrıslı Rumlar’dan ve Pile’de yaşayan Kıbrıslı Türkler’den ‘tahsilata’ hazırlanıyor.

Pile’de ‘ara bölgede’ kalan Kıbrıslı Türkler’in yanı sıra, Kuzey’de de bugüne kadar elektrik kullanım ücreti ödemeyen Kıbrıslı Rumlar’dan, bundan sonra tahsilat yapılması için girişim başladı.

222 Kıbrıslı Rum, 209 Kıbrıslı Türk abone…

‘Kullanan öder’ prensibiyle bugüne kadar kullandıkları halde elektrik faturaları tahsil edilmeyen tüketicilerden ücret tahsil edilmesine Ağustos ayı itibarıyla başlanacağı elde edilen bilgiler arasında.
Dipkarpaz, Sipahi ve 3 de Mağusa’da olmak üzere adına elektrik sayacı bulunan 222 Kıbrıslı Rum abone, Pile’de ise 209 Kıbrıslı Türk abone olduğu öğrenildi.

Kıbrıslı Rumlara ‘tahsilat duyuruldu’

KIB-TEK’in Dipkarpaz, Sipahi ve Mağusa’daki Kıbrıslı Rum abonelere, ‘bundan sonraki’ kullanımlarının fatura karşılığı tahsil edileceğini bölge amirlikleri vasıtasıyla duyurduğu öğrenilirken, Pile’de ise durumun ‘biraz karışık’ olduğu da elde edilen bilgiler arasında.
Pile’de ‘işler karışık’…

Bunca yıldır ‘arada’ kalmışlığı nedeniyle çeşitli sıkıntılar yaşanan Pile’de, ‘elektrik tahsilatı da sıkıntılı…

Pile’de, KIB-TEK’ten adına kayıtlı elektrik sayacı bulunan 222 abone var. Tüketiciler KIB-TEK’in abonesi olmasına karşın, enerji Güney’den alınıyor.

Pile’deki abonelerin fatura ödemeye ‘direnç gösterdiği’ öğrenilirken, enerji- abone konusunda da sıkıntıların aşılmaya çalışıldığı elde edilen bilgiler arasında.

Bu haber toplam 2789 defa okunmuştur