1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Karikatür Yarışması’nda finale doğru
Karikatür Yarışması’nda finale doğru

Karikatür Yarışması’nda finale doğru

Girne Belediyesi ile Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği tarafından düzenlenen 4. Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması’nda finale doğru...

A+A-

 

Girne Belediyesi ile Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği tarafından 14. Uluslararası Zeytin Festivali kapsamında düzenlenen 4. Uluslarası Zeytin Karikatürleri Yarışması’na katılımlar 20 Haziran 2015 tarihinde sona erdi.

“Zeytin, Zeytin ve Zaman, Zeytin ve Tarih, Zeytin ve Mitoloji, Zeytin ve Teknoloji, Zeytin ve Kıbrıs, Zeytin ve Hayat, Zeytin ve Barış, Zeytin ve Savaş, Zeytin ve Sağlık, Zeytin ve Kadın, Zeytin ve Adam, Zeytin ve Çocuk, Zeytin Ağaçlarının Kesilmesine Karşı Karikatürler, Zeytin Yağı, Zeytin Dalı, Zeytin Ağacı, Zeytin’in Yararları, Zeytin ve Yağ Değirmenleri” konularının işlendiği 4. Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması’na 55 ülkeden 221 çizer toplam 450 eser ile katıldı. Son katılım tarihi bitmesine rağmen, birçok ülkeden yarışmaya eser gönderilmeye devam ediliyor.

4. Uluslarası Zeytin Karikatürleri Yarışması’na katılan eserleri değerlendirmek için, Uluslararası Seçici Kurul Üyeleri John A. Lent (ABD), Muhittin Köroğlu (Türkiye), Yordanka Lyubenova Shiyakova (Bulgaristan), Hayati Boyacıoğlu (Almanya), Musa Kayra (Kıbrıs), M. Serhan Gazioğlu (Kıbrıs), Derman Atik (Kıbrıs), Mustafa Azizoğlu (Kıbrıs) ve Hüseyin Çakmak (Kıbrıs), 25 – 28 Eylül 2014 tarihleri arasında, Girne’deki Dome Otel’de toplanarak, dereceye girecek eserleri belirleyecekler. Değerlendirme süresince, Karikatürcü Örgütleri Federasyonu (FECO) adına Grigoris Georgiou gözlemci olarak görev yapacak.

4. Uluslarası Zeytin Karikatürleri Yarışması’nda birinci gelecek çizere 1.000 Euro ve Altın Zeytin Ödülü; ikinci gelecek çizere 800 Euro ve Gümüş Zeytin Ödülü; üçüncü gelecek çizere 600 Euro ve Bronz Zeytin Ödülü; 10 ile 20 çizere ise Özel Ödül (Bronz Zeytin Ödülü) verilecektir.

Dereceye giren çizerlere ödülleri, 14. Uluslararası Zeytin Festivali’nde düzenlenecek tören ile verilecektir.

Bu haber toplam 1739 defa okunmuştur