1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Karar 29 Mayıs’ta açıklanacak
Karar 29 Mayıs’ta açıklanacak

Karar 29 Mayıs’ta açıklanacak

Lefkoşa’da 13 Nisan 2011 tarihinde eşi Şükran Sadrazam’ı boğarak öldürdüğü iddia edilen sanık Çetin Sadrazam ile ilgili davanın sonuna gelindi. Ağır Ceza Heyeti, sanıkla ilgili son sözünü söyleyecek…

A+A-

Didem MENTEŞ

Lefkoşa’da 13 Nisan 2011 tarihinde eşi Şükran Sadrazam’ı öldürdüğü iddia edilen sanık Çetin Sadrazam ile ilgili davanın sonuna gelindi. Eski eşini önce zehirleyerek sonrada yastıkla boğarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Çetin Sadrazam dünkü celsede aleyhine getirilen 6 davayı da kabul etmediğini Avukatı aracılığıyla yineledi. Dava duruşmalarının tamamlanması ardından Savcılık ve Savunma Avukatı dün son kez cinayet davasıyla ilgili hitaplarını yaptı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti, 6 davadan yargılayacağı sanık Çetin Sadrazam ile ilgili kararını açıklamak üzere oturumu 29 Mayıs Cuma gününe erteledi.
 
Avukat ‘beraat’ istedi
Başkanlığı’nda Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi’den oluşan Ağır Ceza Heyeti’nin baktığı davada, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Ergül Kızılokgil ve sanığı temsilen Avukat Sırdaş Kaptanoğlu hazır bulundu. İlk hitabı yapan Avukat Kaptanoğlu, cinayetle ilgili olguları değinerek, tahkikatın eksik yapıldığını ileri sürdü.
Olayda 3’üncü bir şahısın olduğunu savunan Avukat, müvekkilinin suçla bağlantısı olmadığını bu nedenle beraatını talep etti. 

Savcı tüm delilerin sanığı gösterdiğini vurguladı
Savcı Ergül Kızılokgil, sanığa ‘taammüden adam öldürme’ suçu başta olmak üzere 6 dava getirildiğini beyan ederek, davayla ilgili bilgi verdi ve sanığı suça bağlayıcı emareleri mahkemeye sundu.   Savcı Kızılokgil, sanığın aşırı kıskanç, eşini ve ailesini sürekli ölümle tehdit eden bir kişilik olduğunu, Şükran Sadrazam’ı da önce ilaç içirerek zehirlemeye çalıştığını daha sonra da ölümünü hızlandırmak için yastıkla boğarak öldürdüğünü söyledi. Şükran Sadrazam’ın tırnaklarının içinde sanığın DNA’sının bulunduğunu hatırlatan Savcı, telefon dökümlerinden de sanığın bu cinayetle bağlantısı olduğunun ortaya konulduğunu belirti. Ergül Kızılokgil, söz konusu emare ve olgular ışığında ‘taammüden adam öldürme’ davasını ispatladığını dile getirdi.

Son karar 29 Mayıs’ta
Tarafların son hitaplarını dinleyen Ağır Ceza Heyeti, tüm olguları değerlendirmek ve davayı karara bağlamak üzere duruşmayı son kez erteledi. Lefkoşa Ağır Ceza Heyeti Başkanı Ömer Güran, sanık Çetin Sadrazam ile ilgili cinayet dava kararını 29 Mayıs 2015 Cuma günü açıklayacağını dile getirdi.

Bu haber toplam 1935 defa okunmuştur