1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘Kaçak av'da soruşturma tamamlandı
‘Kaçak avda soruşturma tamamlandı

‘Kaçak av'da soruşturma tamamlandı

Balıkesir’de avlanmaya yasak bölgede avlanmak için çıkarak 5 adet Fatsa kuşu vurduğu iddia edilen M.S. H ile M. K, dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılarak, teminatla serbest bırakıldı

A+A-

Balıkesir’de ava yasak bölgede 5 adet Fatsa türü kuş vurduğu iddia edilen M.S. H ile M. K, tutuklanarak dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Her iki zanlı da teminatla serbest kaldı.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Pınar Beyoğlu huzurunda görüşülen davada, İddia Makamı, Meriç Polis Karakolu’nda görevli polis memuru Berkay Tayanç’ı mahkemeye tanık olarak dinletti.
Polis memuru Tayanç, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili bulguları aktardı.

Soruşturma tamamlandı
Tayanç, zanlıların, 13 Temmuz’da meydana gelen “kanunsuz ateşli silah taşıma, tasarruf”, “kanunsuz patlayıcı madde taşıma tasarruf” ve “avlanmanın yasak olduğu dönemde avlanmak” suçlarından methaldar olduğunu kaydetti.
Her 2 zanlının Balıkesir ovasında koruma altında olan Fatsa türü 5 adet kuşu vurduklarını belirten Tayanç,  olayla ilgili başlatılan soruşturmanın tamamlandığını, zanlıların mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmalarını talep etti.
Mahkemede aktarılan olgular ışığında Yargıç Pınar Beyoğlu zanlıların kişisel durumlarını göz önünde bulundurarak zanlı M. S. H’nin yurtdışına çıkışının yasaklanmasına, zanlı M. K’nin ise 5 bin TL nakit ve Kuzey Kıbrıs vatandaşı muteber bir kişinin 30 bin TL değerinde kefalet senedi imza etmesi koşulu ile serbest kalmalarına emir verdi. (YD)

Bu haber toplam 1746 defa okunmuştur