1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. ‘İŞGÜCÜ ANLAŞMASI’ ilan edildi!
‘İŞGÜCÜ ANLAŞMASI’ ilan edildi!

‘İŞGÜCÜ ANLAŞMASI’ ilan edildi!

Çalışma Bakanı Saner ‘15 güne kadar değişiklik getireceğim’ demişti. Resmi Gazete’de yayınlandı

A+A-

UBP-DP Azınlık Hükümeti’nin, 23 Şubat 2017 tarihinde, KKTC ile Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanları’nın imza koyduğu  ‘İŞGÜCÜ ANLAŞMASI’nın ONAY YASA TASARISI, Muhalefetin itirazlarına karşın Meclis’ten geçmesinin ardından, Resmi Gazete’de de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

UBP-DP Azınlık Hükümeti’nin, Türkiye Hükümeti ile imzaladığı İŞGÜCÜ ANLAŞMASI, işverenlere Türkiye’den DOĞRUDAN işçi getirebilme hakkı tanıdığı için, 15 Mayıs tarihli Meclis Birleşimi’nde muhalefetin itirazlarına neden olmuştu.

İşverenlere Türkiye’den DOĞRUDAN işçi getirebilmenin önünü açan KKTC ile Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanları’nın imza koyduğu ‘İŞGÜCÜ ANLAŞMASI’nın ONAY YASA TASARISI Resmi Gazete’de yayımlandı, RESMEN YÜRÜRLÜĞE GİRDİ.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ersan Saner,  tartışılan İŞGÜCÜ ANLAŞMASI ile ilgili YENİDÜZEN’e açıklamalarda bulunmuş, ’15 GÜNE KADAR’ Yabancıların Çalışma İzinleri Yasası’nda yapılacak değişiklikle Türkiye’den işçi getirmede ÖN İZİN uygulamasının garanti altına alınacağını kaydetmişti.

Çalışma Bakanı Saner, işverenlere Türkiye’den DOĞRUDAN işçi getirebilme hakkı tanıdığı için, 15 Mayıs tarihli Meclis Birleşimi’nde muhalefetin itirazlarına neden olan Anlaşma ile ilgili “15 güne kadar değişiklik getireceği’ sözü vermişti…

Bakan Saner’in belirttiği 15 günlük süre geçti, Yabancıların Çalışma İzinleri Yasası’nda herhangi bir değişiklik gündeme gelmedi ancak İşgücü Anlaşması Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

İşçi temini için DOĞRUDAN BAŞVURU…

13 maddelik anlaşmanın ‘İşçi Temini’ başlıklı 4. Maddesi, İşverenlere diğer ülkenin ilgili dairesine veya iş ve işçi bulmaya aracılık eden özel istihdam bürolarına işçi temini için DOĞRUDAN BAŞVURUDA bulunabilme imkanı tanıyor.

Saner “15 gün içerisinde gerekli değişikliği yapacağız” demişti, değişiklik henüz gelmedi…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ersan Saner,  tartışılan İŞGÜCÜ ANLAŞMASI ile ilgili YENİDÜZEN’e açıklamalarda bulunmuş, Yabancıların Çalışma İzinleri Yasası’nda yapılacak değişiklikle Türkiye’den işçi getirmede ÖN İZİN uygulamasının garanti altına alınacağını kaydetmişti.

Meclis Genel Kurulu’nda muhalefetin itirazları “15 gün içinde tekrar Meclis’e gelecek, sıkıntı kalmayacak” diye karşılık veren Çalışma Bakanı Ersan Saner, anlaşmanın itiraz edilen maddesi ile kendilerinin aldığı görüşün farklı olduğunu, ÖN İZİN KOŞULLARINA dokundurmayacaklarını yinelemişti.

 

 

Bu haber toplam 3379 defa okunmuştur
İlgili Haberler