1. HABERLER

  2. SPOR

  3. İlk ciddi sınav
İlk ciddi sınav

İlk ciddi sınav

KTSYD Kupası’nda Küçük Kaymaklı ile Doğan Türk Birliği bugün Güzelyurt’da karşı karşıya gelecek

A+A-

Eren ŞİŞİK

Futbol liglerinin başlamasına kısa bir süre kala lig öncesi en önemli kupalar arasında gösterilen Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği (KTSYD) Kupası’nda heyecan bugünkü Küçük Kaymaklı – Doğan Türk Birliği maçıyla yaşanacak. Bu sezon şampiyonluk yarışı içerisinde olması beklenen ve kurdukları genç kadroyla yola çıkacak olan iki takımın mücadelesi bugün saat 16.30’da Güzelyurt Zafer Stadı’nda oynanacak.

Tecrübelilerle yollar ayrıldı
Geçen sezon ligi ikinci sırada bitiren Küçük Kaymaklı, sezon başında birçok önemli oyuncusuyla yolları ayırdı ve bu oyuncuların yerini genç oyuncularla doldurma yoluna gitti. Türkkan Delideniz, Sabri Selden ve Raif Selden’i Bostancı Bağcıl’a, Derviş Kolcu ve Yasin Kansu’yu Baf Ülkü Yurdu’na ve Bilal Ceylan’ı da Türk Ocağı’na veren yeşil siyahlılarda takımın etkili ismi Mustafa Yaşınses de Türkiye BAL Ligi takımlarından Kastamonuspor’a transfer oldu.

Kaleye dev isim, kiralıklar geri döndü
Küçük Kaymaklı Türrkan’dan boşalan kaleci pozisyonunu ülkenin en iyi kalecileri arasında gösterilen Hasan Piro ile doldurdu. Bunun yanında geçtiğimiz sezon kiralık olarak Doğan Türk Birliği’nde forma giyen Bayram Anday, Lapta’da forma giyen Çağlar Toklu ve Ali Akbulut, Çetinkaya’da forma giyen Taner Bingöllü’yü de kadroda tutma kararı aldı.

Tansel ve Kingsley hamlesi
Geçen sezonki yabancısı Debola Ogunseye ile de yolları ayıran Kaymaklı, bu oyuncunun boşluğunu bir dönem Hamitköy’de forma giyen Kingsley ile doldurdu. Geçen sezon şampiyon Yenicami’nin gol yükünü çeken Tansel Ekingen’i de kadroya katarak önemli bir hamle yapan yeşil siyahlılar, bonservisi Çetinkaya’da bulunan ve sezon başı Almanya’da kısa bir macera yaşayan eski futbolcusu Musa Şanlıer’i de yeniden yuvaya döndürdü.

Geçen sezonki ekip korundu
Doğan Türk Birliği ise oturmuş, dinamik ve genç kadrosunu korumayı başararak önemli bir işe imza attı. Geçen sezon ligi dördüncü sırada bitiren sarı lacivertliler, özellikle genç ve iyi futbol oynayan ekibiyle ligin takdir toplayan ekipleri arasında yer almıştı. Uzun yıllardır takımın başında bulunan ve takımını çok iyi tanıyan Caner Oshan’ın ekibi geçen sezonki kadrosunu büyük ölçüde korudu.

Geçen sezon takımda forma giyen Thierry Ako ile yolları ayıran Girne ekibi bu oyuncunun boşluğunu Bliv ile doldurdu. Bunun yanında savunmada forma giyen Mustafa Kılıç’ın Baf Ülkü Yurdu’na transferine izin veren Doğan Türk Birliği, bu oyuncudan doğan boşluğu futbola bir sezon ara veren eski futbolcusu Münür Altıntaş ile doldurdu.

Salih geri döndü
Münür’ün yanı sıra geçen sezon Küçük Kaymaklı’da kiralık olarak forma giyen Salih Güvensoy’u da kadroda tutan sarı lacivertlilerde, kiralık olarak forma giyen Bayram Anday da eski takımı Küçük Kaymaklı’ya döndü. Bu sezon altyapıdan oyuncuları yeniden ‘A’ takıma alan Caner Oshan, hazırlık döneminde takımının gösterdiği performanstan da memnun.

Hazırlık karşılaşmalarında göz doldurdular
Özellikle Kenan Oshan’ın hazırlık karşılaşmalarında gösterdiği etkileyici performans hocasını memnun ederken, bunun yanında Emin Atabek, Ahmet Saygı, Jose Makûsa, Aydın Aygın ve Ahmet Sönmez gibi tecrübeli oyuncuların da iyi bir hazırlık dönemi geçirdiği gözlemlendi. Geçen sezonki iskelet kadrosunu bozmayan ve ufak dokunuşlarla başa oynayacak bir ekip yaratmayı planlayan Caner Oshan’ın ekibinin lig öncesi bu önemli provada ne yapacağı merak konusu.

Kaymaklı açık ara önde
İki takımın son yıllarda karşı karşıya geldiği müsabakalarda Küçük Kaymaklı’nın bariz üstünlüğü gözlerden kaçmazken, yeşil siyahlıların son 8 karşılaşmada rakibi karşısında 6 galibiyet alması dikkat çekti. İki ekip arasında son 8 karşılaşmada beraberlik yaşanmazken Doğan Türk Birliği de Küçük Kaymaklı’yı 2 kez mağlup etmeyi başardı.

Farklı kazanıyor
İki takımın son 8 karşılaşmasında Küçük Kaymaklı takımı Doğan Türk Birliği filelerini 19 kez sarsarken, Doğan Türk Birliği takımı buna kaydettiği 8 golle cevap verebildi. Son iki sezonda iki takımın da kendi evlerindeki karşılaşmaları kazanması dikkatlerden kaçmazken, Küçük Kaymaklı’nın 2010-2011 sezonu hariç kazandığı tüm karşılaşmaları ‘iki farklı ve üzeri’ skorlarla kazanması dikkat çekti. Doğan Türk Birliği ise kazandığı son iki karşılaşmayı 2-1’lik skorlarla geçti.

--------

İki takımın arasındaki son sekiz karşılaşmada alınan skorlar:
2010-2011
Doğan TB – K.Kaymaklı: 1-2
K.Kaymaklı – Doğan TB:  2-0
2011-2012
K.Kaymaklı – Doğan TB: 3-0
Doğan TB – K.Kaymaklı: 0-2
2012-2013
K.Kaymaklı – Doğan TB: 3-1
Doğan TB – K.Kaymaklı: 2-1
2013-2014
K.Kaymaklı – Doğan TB: 5-2
Doğan TB – K.Kaymaklı: 2-1

Bu haber toplam 1383 defa okunmuştur