1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘İkinci iş davası’ 11 Mayıs’a ertelendi
‘İkinci iş davası’ 11 Mayıs’a ertelendi

‘İkinci iş davası’ 11 Mayıs’a ertelendi

Yüksek İdare Mahkemesi’nde ‘Kamuda çalışan doktorların ikinci iş yapma yasağının’ Sağlık Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı tarafından göz ardı edilerek, herhangi bir uygulama yapılmaması gerekçesiyle açılan davanın görüşülmesi ikinci kez ertelendi, duruşma 11

A+A-

Yüksek İdare Mahkemesi, Başsavcılığa ‘ikinci iş’ davasıyla ilgili duruşunu belirlemek üzere 11 Mayıs’a kadar süre verdi

Ayşe GÜLER

Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği’nin(KTSÇHB), Kamu Sağlık Çalışanları Yasası’nın 43’üncü maddesine uyulmadığı gerekçesiyle Sağlık Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı’na açtığı davanın görüşülmesi ikinci kez ertelendi.

Yüksek İdare Mahkemesi’nde ‘Kamuda çalışan doktorların ikinci iş yapma yasağının’ Sağlık Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı tarafından göz ardı edilerek, herhangi bir uygulama yapılmaması gerekçesiyle açılan davanın görüşülmesi 11 Mayıs’a kaldı.

Dava, Hükümetin Hukuk Müşavirliğini yapan Başsavcılık, davada her iki bakanlığı temsil edip etmeme konusundaki duruşunu belirlemek amacıyla Mahkeme’den süre talep etti.

Yüksek İdare Mahkemesi, davanın görüşülmesi için 11 Mayıs’a kadar süre verdi. Başsavcılığın her iki bakanlığı da temsil etmeme kararı alması durumunda, Sağlık Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı kendini müdafaa edecek.
‘İkinci iş’ davasının daha önce 9 Mart’ta görüşülmesi planlanmış, ancak Başsavcılığın talebi ile 13 Nisan’a ertelenmişti.

Süreç nasıl işlemişti?

Kamu Sağlık Çalışanları Yasası altında, 2009 yılında kamuda çalışan doktorlara mesai saatleri dışında özel kliniklerinde de çalışma imkanı verilmesinin ardından Serbest Çalışan Hekimler Birliği, Kamu-Sen ve KTAMS bu düzenlemenin Anayasa’ya aykırı olduğunu iddia ederek, Anayasa Mahkemesi’ne müracaat etti.
Anayasa Mahkemesi, 17 Şubat 2011 tarihinde Anayasaya aykırı olduğuna karar verdiği düzenlemeyi iptal ederek söz konusu düzenlemenin 6 ay sonra uygulamaya konması için emir verdi.

Anayasa Mahkemesi’nin kararının üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen söz konusu düzenlemenin uygulanmadığını savunan Serbest Çalışan Hekimler Birliği konuyu Yüksek İdare Mahkemesi’ne taşıdı. 9 Mart’ta görüşülecek duruşma, Başsavcılığın her iki bakanlığı bu davada temsil edip etmeyecekleri konusunda karar vermeleri için 13 Nisan’a ertelenmişti.

 

Bu haber toplam 1932 defa okunmuştur