1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. İki günde iki kere yandı
İki günde iki kere yandı

İki günde iki kere yandı

Küçük Kaymaklıda bir evde, iki gün içerisinde iki yangın meydana geldi.İlk yangında sadece mutfağı yanan ev sahibi Havva Devir, bir gün sonra evini tamamen yanmış buldu.

A+A-

Tanju KONURALP
Lefkoşa Küçük Kaymaklı bölgesinde bulunan bir ev, çıkan yangın sonucunda kullanılmaz hale geldi. Reyhan sokak 9 numarada bulunan ve Havva Devir’e ait olan ev, iki gün içerisinde iki kere yandı. İlk yangının meydana geldiği 1 Temmuz günü, yalnızca mutfak bölümü yanan evin 3 Temmuz sabahı gerçekleşen ikinci yangın sonucunda neredeyse tamamı yandı. Çıkan yangınlar sonunda evi kullanılamaz hale gelen Devir, ikinci yangının çıkmasında itfaiyenin ihmali olabileceği iddiasında bulundu.

“İlk gün yalnızca mutfağım yandı”
1 Temmuz günü saat 11.30 sularında evine geldiğinde, yükselen dumanları fark ettiğini ifade eden ev sahibi Havva Devir, derhal itfaiyeyi çağırdığını ve yangının kontrol altına alındığını kaydetti. Yangın sebebi ile sadece mutfağının ve belirli plastik aksamlı duvar parçalarının yandığını dile getiren Devir, yangın sonrasında komşusunda kalmaya başladığını vurguladı.

“Çiçeklerimi suladım ve komşuya gittim”
Yangının ertesi günü, bahçesindeki çiçekleri sulamak için gece saat 24.00 sularında evine gittiğini ifade eden Devir, saat 24.40 sularında evden ayrıldığını ve 02.00 civarında ise komşusunun, evinde tekrar yangın çıktığına dair telefon ettiğini belirtti. İkinci yangına itfaiyenin müdahale ettiğini ancak; evinin tamamen yandığını kaydeden Devir, yaşadıkları karşısında hayrete düştüğünü açıkladı.

“İtfaiye ihmali olabilir”
Evinde meydana gelen ilk yangın sonrasında, yangını söndüren ekiplerin evden ayrıldığını ve bir daha kontrol amaçlı geri gelmediğini iddia eden Devir, evin bir noktasında ateşin tam söndürülmemiş olabileceğini öne sürdü.

“Ben şimdi ne yapacağım”
Evi ile birlikte, evinde bulunan tüm eşyaların da kullanılmaz hale geldiğinden yakınan Devir, “Yalnızca babamdan kalan dulluk maaşım var. Bunca zararı ben nasıl karşılayacağım? Ben şimdi ne yapacağım?” şeklinde yakındı ve devletten yardım beklediğini belirtti. 

“İhmal olması mümkün değil”
Konu ile ilgili gazetemize bilgi veren Lefkoşa İtfaiye Müdürlüğü yetkilileri, ikinci yangının iddia edildiği şekilde, itfaiye ihmali sebebi ile meydana gelmiş olamayacağının altını çizdi. İlk yangın ve ikinci yangın arasında yaklaşık 26 saatlik bir fark olduğunu kaydeden yetkililer, yine ilk yangının mutfakta, ikinci yangının ise yatak odasında meydana geldiğini vurguladı. İlk yangının sönmemesi durumunda, yangının 26 saatten daha kısa bir sürede meydana geleceğini de belirten yetkililer, yangının muhtemel bir yakma sebebi ile meydana gelmiş olabileceğinin üzerinde durulduğunu açıkladı.

Bu haber toplam 1597 defa okunmuştur
Etiketler :