1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. İç çamaşırına gizledi, Zeyna’ya yakalandı!
İç çamaşırına gizledi,  Zeyna’ya yakalandı!

İç çamaşırına gizledi, Zeyna’ya yakalandı!

İç çamaşırına gizlediği uyuşturucu madde içeren 35 adet hap ile Ercan Havaalanı’ndan ülkeye giriş yapmaya çalışan S.S’ye, narkotik dedektör köpek Zeyna geçit vermedi.

A+A-

Ayşe GÜLER

Ercan Havaalanı’ndan Kıbrıs’ın kuzeyine iç çamaşırına gizlediği uyuşturucu madde içeren 35 adet hap ile giriş yapmaya çalışan S.S, narkotik dedektör köpek Zeyna’ya yakalandı.

‘Kanunsuz uyuşturucu madde içeren hap ithal ve tasarruf’ suçlamasıyla gözaltına alınan zanlı dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Polise gönüllü ifade vererek, suçunu itiraf ettiği belirtilen zanlı,  mahkemede söz konusu maddeleri ticaret için değil, kendisi için getirdiğini, Kıbrıs’a da çalışmak için geldiğini aktardı.  

Bayram, tanık olarak dinlendi

Lefkoşa Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Tacan Reynar huzurunda görüşülen duruşmada İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Damla Güçlü, polis memuru Ahmet Bayram’ı mahkemede tanık olarak dinletti.

Polis memuru Bayram, yeminli şahadet vererek olayla ilgili bulguları aktardı, zanlı S.S’nin ‘kanunsuz uyuşturucu madde içeren hap ithal ve tasarruf’ suçundan methalder olduğunu söyledi.

Zanlı, suçüstü yakalandı

Ercan Havaalanı’ndan önceki gün Kıbrıs’ın kuzeyine saat 15.00’de giriş yapmak isteyen zanlıya dedektör köpeği Zeyna’nın tepki verdiğini belirten Bayram, zanlı üzerinde yapılan aramada iç çamaşırı içerisinde siyah renk kumaş içerisine sarılı toplamda 35 adet uyuşturucu madde içeren hapın tespit edildiğini kaydetti.

Bayram, zanlının suçüstü gereği tutuklanarak, tespit edilen hapların emare olarak alındığını belirtti.

“Gönüllü ifadede suçunu itiraf etti”

Olayla ilgili zanlının gönüllü ifade vererek, suçunu itiraf ettiğini dile getiren Bayram, tahkikatın henüz yeni başladığına, ele geçirilen hapların ne maksat ile getirildiğine dair araştırmaların sürdüğüne değindi.

Bayram, zanlıdan alınan gönüllü ifadenin teyit ve tekzibinin yapılmadığına da işaret ederek, 3 günlük tutukluluk talep etti.

Zanlı: “Hapları, ticaret için değil kendim için getirdim”

Mahkemede söz alan zanlı S.S ise polis tarafından ele geçirilen hapları ticaret amaçlı değil, kendisi için getirdiğini, Kıbrıs’ın kuzeyine çalışmak izin geldiğini ifade etti.

3 gün tutuklu kalacak

Mahkemede aktarılan olgular ışığında Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, soruşturmanın selameti açısından zanlı S.S’nin 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 1810 defa okunmuştur
Etiketler : ,