1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Hastane tuvaletinden KAÇMAYA ÇALIŞTI
Hastane tuvaletinden KAÇMAYA ÇALIŞTI

Hastane tuvaletinden KAÇMAYA ÇALIŞTI

YENİDÜZEN’e konuşan Lefkoşa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ramadan Kamiloğlu, dün öğleden sonra hastanın kalmakta olduğu Enfeksiyon Bölümü’ndeki odanın tuvaletinden kaçmaya çalıştığını ve aşağıya düşerek sağ bileğinin kırıldığını söyledi. Kamiloğlu, hasta

A+A-

AİDS hastası olduğunu öğrenen Nijerya uyruklu genç kız, kaldığı hastane odasının tuvaletinden kaçmaya çalışırken düşerek ayak bileğini kırdı

 

Didem MENTEŞ

Mağusa’da geçtiğimiz gün özel bir hastanede HİV pozitif virüsü teşhisi konulan ve yurt dışına ihraç edileceği güne kadar Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde kontrol altında tutulan Nijerya uyruklu kız öğrenci A.E, kalmakta olduğu odanın tuvaletinden kaçmaya çalışırken yaralandı. Hastanenin ikinci katında buluna Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü’ndeki kaldığı odanın tuvaletinden kaçmaya çalışırken aşağıya düşen 28 yaşındaki A.E’nin sağ ayağında kırılma meydana geldi. YENİDÜZEN’e konuşan Lefkoşa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ramadan Kamiloğlu, dün öğleden sonra hastanın kalmakta olduğu Enfeksiyon Bölümü’ndeki odanın tuvaletinden kaçmaya çalıştığını ve aşağıya düşerek sağ bileğinin kırıldığını söyledi. Kamiloğlu, hastanın seyahat etmekte sıkıntı yaşamayacağını da vurguladı.

Mağusa’da şüphe uyandırmıştı

30 Kasım günü özel bir öğrenci yurdunda kaldığı sırada mide bulantısı şikayeti ile özel hastaneye başvuran A.E, yapılan tahlillerde HİV pozitif virüsü taşıdığının tespit edilmesi üzerine Mağusa Devlet Hastanesi’ne sevk edilmişti. Mağusa Devlet Hastanesi’ne gelen sıhhiye müfettişleri eşliğinde Lefkoşa Devlet Hastanesi’nin Enfeksiyon Bölümü’nde karantinaya alınmıştı.
Lefkoşa Hastanesi’ne sevk edilen ve yapılan tahlillerin ardından AİDS olduğu tespit edilen A.E’nin ihraç edilmesi için gerekli işlemler başlatılmıştı.

İhraç edilmemek için kaçmaya çalıştı

Bakanlar Kurulu kararı ardından ilk uçakla yurt dışına ihraç edilecek olan Nijerya uyruklu A.E’nin durumu öğrendikten sonra kaçmaya çalıştığı öğrenildi. Çevredekilerin fark etmesi üzerine bulunan A.E’nin tedavi altına alındığı belirtildi. Çekilen röntgen sonrasında ayağında kırık olduğu tespit edilen A.E, aynı odada kontrol altında alınarak, güvenlik sağlandı.
Lefkoşa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ramadan Kamiloğlu, hastayla ilgili bilgi vererek, sağ ayak bileiğinde kırılma meydana geldiğini belirtti. Kamiloğlu, hastanın seyahat etmekte sıkıntı yaşamayacağını da vurguladı.

Bu haber toplam 1867 defa okunmuştur