1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Hasan Tayyar’ı kaçıranlar YAKALANDI!..
Hasan Tayyar’ı kaçıranlar YAKALANDI!..

Hasan Tayyar’ı kaçıranlar YAKALANDI!..

AİLECE ‘KAÇIRDILAR’… Zanlılardan R.K. (E-25), K.K. (K-47), H.A. (K-22) ve S.S. (E-15)’den ikisi anne-oğul, biri eş… Zanlılardan ikisi kadın, ikisi erkek ve erkeklerden biri de 15 yaşında…

A+A-

 

• 3 Eylül Perşembe günü Lefkoşa Hastanesi’nde tedavi olup Meriç’teki evine gitmek için durakta beklerken, ‘gel biz seni terminale kadar götürelim’ diyerek 72 yaşındaki Hasan Tayyar’ı arabaya bindirerek Taşkent’te kaçıran 2’si kadın 4 kişi YAKALANDI. Zanlılardan biri 15 yaşında olduğu için SERBEST kalırken, 3 zanlıdan ikisi SUÇUNU İTİRAF ETTİ…

Meltem SONAY

Lefkoşa’da 3 Eylül sabahı Lefkoşa Devlet Hastanesi önündeki otobüs durağında bekleyen 71 yaşındaki engelli Hasan Tayyar’ı, araçlarına alıp Taşkent bölgesinde parasını çalarak ovada bırakıp kaçan 4 kişi yakalandı.
Hastaneden tedavi olup Meriç’teki evine gitmek için durakta beklerken, ‘gel biz seni terminale kadar götürelim’ diyerek Tayyar’ı arabaya bindiren 2’si kadın 4 kişiden biri S.S, 15 yaşında olduğu için ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılırken 3 zanlı, R.K, H.A ve K.K dün mahkemeye çıkarıldı, aleyhlerine 3 gün tutukluluk emri alındı.
Hırsızlar, Hasan Tayyar’ı dağa kaçırarak içerisinde 600 TL nakit para, kimlik kartı ve hastane tahlilleri olan poşeti alarak kaçmış, Tayyar’a herhangi bir fiziki müdahalede bulunmamıştı.

‘Adam kaçırma, kişi üzerinden sirkat!’

Polisin 2 günlük geniş çaplı araştırması sonrası tespit edilerek tutuklanan zanlılar, dün Kıdemli Yargıç Füsun Cemaller huzuruna çıkarıldı.
Polis Memuru, 3 zanlı, R.K, H.A ve K.K’nin ‘adam kaçırma ve kişi üzerinden sirkat’ suçlamalarıyla mahkeme huzuruna getirildiğini ifade ederken, kaçırılan 72 yaşındaki Hasan Tayyar’dan alınan bilgileri aktardı.
Polisin şikayet üzerine şahısları tespit ettiğini, 2 günlük geniş çaplı araştırma sonunda da Boğaz’da yakaladığını belirten Polis Memuru, zanlıların Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nden temin edilen tutuklama emri ışığında tutuklandığını kaydetti.

İki zanlı suçunu İTİRAF etti!

Zanlılardan R.K ile 15 yaşındaki S.S’nin gönüllü ifade everdiği ve suçlarını İTİRAF ettikleri belirtilirken, 15 yaşındaki zanlı S.S’nin yaşının küçük ve tahkikata da etki etme olasılığı olmaması nedeniyle serbest bırakıldığı ifade edildi.
Meselenin tahkikat memuru, konunun ciddiyetine işaret ederek, alınacak ifadeler, kaçış güzergâhı üzerinde incelenecek kamera kayıtları için zanlıların 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.
Kıdemli Yargıç Füsun Cemaller meselenin ciddiyetine işaret ederek zanlıların 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Zanlı R.K: “Cezaevinden yeni çıktım… Annem ve eşim adamı önceden tanıyormuş”

Mahkemenin tutukluk talebine itirazı olup olmadığını sorduğu zanlı R.K, cezaevinden yeni çıktığını, kendisinin Hasan Tayyar’ı tanımadığını ama diğer zanlılar olan annesi ve eşinin Tayyar’ı önceden tanıdığını söyledi.
Zanlı R.K, “Annem ve eşim önceden tanırmış, ben cezaevinden yeni çıktım, tanımıyorum. Annem ve eşim ‘sen cezaevindeyken para verdi, yardım etti dediler” şeklinde konuşurken, tutukluluğa da itiraz etmedi.

Zanlı K.K: “Yapmadığım suçu bana yıktılar”

Suçunu itiraf eden ancak Tayyar’ı kendisinin değil annesi ve eşinin tanıdığını savunan Zanlı R.K’nin annesi K.K ise, ‘yapmadığı bir suçu ona yıktıklarını’ iddia etti.
Zanlı K.K, “Benim ne günahım var da sürünüyorum buralarda” dedi, tutukluluk süresine itiraz etmedi.

-------------------------------------------------------------------------------------

Tayyar: “Dondum kaldım ama hiç korkmadım”

Olaydan sonra 71 yaşındaki Hasan Tayyar, yatmakta olduğu Lefkoşa Devlet Hastanesi Dahiliye Bölümü’nde YENİDÜZEN’e konuşmuştu. Tayyar, şunları anlatmıştı: “Hastaneden çıktım durağa yürüdüm. Otobüse bineceğim sırada geldiler, biz seni terminale kadar götürürüz dediler. Aralarında genç kız olanı daha önce görmüştüm, engelli olduğum ve yürüyemediğim için ben de araca bindim. Yolda onu alacağız bunu alacağız diyerek beni götürdüler. Sonra araba bozulmuş gibi şoför olan adam ve kız aşağıya indi. Ben de indim yürürdük, adam arabada bir şeyler gurcalardı. Kız konuşurken adam elimdeki poşeti çektiği gibi aldı. İçinde az bir nakit para, kimlik kartım ve hastane kağıtlarım vardı. Konuşmaları Türkiyeli gibiydi. Hiç korkmadım ama dondum kaldım… Biz bunlara alışık değildik, ne hallere geldik… Terbiyesizler…”

Bu haber toplam 2263 defa okunmuştur