1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Harmancı ve ekibi, Çevre Platformu’nu ziyaret etti
Harmancı ve ekibi, Çevre Platformu’nu ziyaret etti

Harmancı ve ekibi, Çevre Platformu’nu ziyaret etti

Harmancı ile belediye meclis üyeliği adayları, seçim çalışmaları kapsamında Kuzey Kıbrıs Çevre Platformu’nu ziyaret etti

A+A-

 

Toplumcu Demokrasi Partisi, Birleşik Kıbrıs Partisi ve Baraka Kültür Merkezi ittifakının Lefkoşa Türk Belediyesi Başkan Adayı Mehmet Harmancı ile belediye meclis üyeliği adayları, seçim çalışmaları kapsamında Kuzey Kıbrıs Çevre Platformu’nu ziyaret etti

TDP basın ve halkla ilişkiler biriminden yapılan açıklamaya göre, ziyarette görüş ve önerileri dinleyen Mehmet Harmancı ile belediye meclis üyesi adayları, seçim bildirgesi dağıtarak projelerini anlattı.

LTB başkan adayı Mehmet Harmancı, Çevre Platformu içindeki örgütlerin her birinin kendi alanlarında bilgi, birikim ve donanım sahibi olduklarını belirterek, bundan yararlanacaklarını söyledi.

Tabana yayılmanın koşullarını oluşturmak zorunda olduklarını belirten Harmancı, hem demokratik hem de katılımcı bir şehir yaratabilmek adına, yurttaşların sadece sorunlarını dile getirdiği değil, kendi sorunlarına uzmanların da yardımı ile proje üretebilecekleri bir anlayışı geliştirmek amacında olduklarını açıkladı. Harmancı, bu bağlamda özellikle ‘Mahalle Komiteleri’ ile ‘Mahalle Temsilcilerinin’ oluşturulmasının önemini vurguladı.

Çevresel anlamda gerek ada genelinde, gerekse de Lefkoşa’da giderek büyüyen çevre sorunlarını olduğunu belirten ve bu noktada çöp sorununa kalıcı ve uzun vadeli çözüm getirecek olan ‘Eskiyi Yenile’, ‘Çöplüğe değil Üretime’ ve ‘Yeniden Hayat’ başlıklı 3 ayaklı Planlı Atık Yönetimi projesinden bahseden Harmancı, öncelikli hedeflerinin atık miktarını en aza indirme olduğunu söyledi.

Özellikle Surlariçi’nde atıl durumda bulunan ve üzerinde hiç yeşillendirme yapılmamış alanlar olduğunu belirten Harmancı, niyet olması halinde bu alanların çok kolay yeşillendirilebileceğini söyledi. Harmancı, zamanında yeşil alan bir yerin otopark haline getirilmesi, son dönemde de paralı hale getirilmesinin kabul edilemez bir yaklaşım olduğunu belirtti.

(tak)

Bu haber toplam 1511 defa okunmuştur