1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Haluk Selam Tufanlı için küresel eylem!
Haluk Selam Tufanlı için küresel eylem!

Haluk Selam Tufanlı için küresel eylem!

Haluk Selam Tufanlı’nın 10 günlük hapis cezasına çarptırılmasına tepkiler sürüyor.

A+A-


Her yıl gerçekleşen seferberlik hazırlıklarına katılmayı ve askerlik kurumuyla arasında herhangi zorunlu bir bağı reddeden Haluk Selam Tufanlı’nın 10 günlük hapis cezasına çarptırılmasına tepkiler sürüyor.
Tufanlı’ya dayanışma göstermek için 9 Aralık Salı saat 18:00’de Kuğulu Park’tan başlayarak dünyanın diğer yerlerinde de gerçekleşecek eylemlerle eş zamanlı olarak saat 19:00’da ara bölgede (Lokmacı) devam edecek olan çok toplumlu Küresel Eylem yapılacak. Tufanlı’ya ve vicdani ret hakkına sahip çıkmak için tüm halkın  davet edildiği küresel eylemin çağrısında şöyle denildi;
“Haluk, öldürmeyi reddettiği için 10 gün boyunca cezaevinde olacak, üstelik bu ceza sadece 2011 yılında seferberliğe gitmediğinden verildi; 2012, 2013 ve 2014 yıllarında da seferberliğe gitmediği için Haluk'a ayrı davaların açılması beklenmektedir. Vicdanımız kararı reddediyor! Haluk, vicdani retçi olması sebebiyle son 10 ayda özgürlüğü kısıtlanan ikinci düşünce mahkumudur ve vicdani retçilerin sayısı giderek artmaktadır. Bu utanç tablosuna, düşüncelerimize, bedenlerimize ve kişiliklerimize yapılan saldırılara ve üzerimize kurulmaya çalışılan militarist, milliyetçi, cinsiyetçi tahakküme dur diyoruz”

Bu haber toplam 1394 defa okunmuştur