1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Haklı olduğumuza inanıyorum”
“Haklı olduğumuza inanıyorum”

“Haklı olduğumuza inanıyorum”

Serdarlı Kulüp Başkanı Taşer Büyükadam, düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu

A+A-

Hüseyin KIRAL

Serdarlı Gençler Birliği Kulüp Başkanı Taşer Büyükadam, geçtiğimiz sezon Play out maçlarında yaşadıklarını ve bu süreçten sonra Futbol Federasyonu ile yaşadıkları sorunları düzenlediği basın toplantısı ile anlattı.

Büyükadam, Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği (KTSYD) Genel Merkezi’nde yaptığı basın toplantısında yaptığı açıklamada, konu ile ilgili olarak mahkeme sürecinin devam ettiğini ancak bu sürecin uzaması durumunda Serdarlı Gençler Birliği kulübü olarak büyük zarar göreceklerini belirtti.

Büyükadam, “Bir maçta iki hata birden nasıl yapılır?”

Serdarlı Başkanı Taşer Büyükadam, “son oynanan Serdarlı – Çetinkaya Play out maçında dört sarı kartlı bir futbolcumuzun bilerek veya bilmeyerek oynatılması sonucu, yaşananlarla birlikte biz federasyon tarafından üyelikten çıkarıldık.  Ancak, aynı maçta genç takım oyuncumuz Osman Turgut’un maç varakasında adı yazmamasına rağmen yedek kulübesine kim koydu? Bir maçta aynı anda iki hata nasıl olur, federasyon önce bize bunun hesabını versin” dedi.

Taşer Büyükadam, “Defalarca söyledim ve yine söylüyorum, o maçta takımı sahadan ben çekmedim, hatta ve hatta Osman Turgut’u hakeme takım sahaya çıkıyor demesi için gönderdim ancak hakem maçı bitirmişti” açıklamasını yaptı.

“Tahkim kurulu, savunmamızı almadı diye YİM’e gittik”

“Serdarlı – Çetinkaya maçında yaşanan olaylardan dolayı futbol federasyonunun vermiş olduğu kararı, Tahkim Kurulu’na götürdük, ancak kurul bizim savunmamızı almadan üç puanımız sildi ve bir alt kümeye düştük” açıklamasını yapan kulüp başkanı Büyükadam, “Tahkim Kurulu’nun, bizim de savunmamızı alması gerektiğine inandığımız için kararı YİM’e götürdük, bu kez de Federasyon bizi üyelikten çıkardı” dedi.

“Federasyonun idari yönden hatalı olduğuna inanıyorum”

“Serdarlı diğer kulüpler gibi bu yerlere kolay gelmedi” açıklamasını yapan kulüp başkanı Taşer Büyükadam, “Bizler camia olarak hatalı olabiliriz ancak bizden daha çok Futbol Federasyonu hatalıdır” dedi.

Taşer Büyükadam, futbol federasyonu başkan ve yönetiminin kendilerini dinlemediğini ve tüm kararları tek taraflı olarak aldığının altını çizerken, sonuna kadar mücadele edeceklerini ve günün sonunda haklarının geri iade edileceğine inandığını söyledi.

Büyükadam, “Bu konu devam ettiği sürece futbolda kaos olur diyorlar, ancak zaten bu ülkede futbolda kaos var” dedi.

“Federasyon yazılarımıza cevap bile vermiyor”

Serdarlı Başkanı Taşer Büyükadam, futbol federasyonuna 20 Şubat 2015’de yazı yazdığını ve bu yazıda kendi imzasının dışındaki bonservislerde yer alacak imzaların geçersiz olduğunu bildirmesine rağmen hiçbir cevap almadığını söyledi.

Transfer dönemi içerisinde gerçekleşen transferlerin Kaan Arsu transferi dışında geçersiz olduğunu savunan kulüp başkanı Taşer Büyükadam, “benim hiçbir bonservis üzerinde imzam yoktur” dedi.
Büyükadam ayrıca futbolcuları İbrahim Kabore ile ilgili ellerinde sözleşmesi olduğunu, “sözleşmeli bir futbolcunun nasıl olurda başka kulübe transferi yapılır akıl alır değil” açıklamasını yaptı ve bu işlemleri yapan federasyonu suçladı.

Fotoğraf: Eren Şişik

Bu haber toplam 1550 defa okunmuştur