1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Hakemlerin yarısı tökezledi
Hakemlerin yarısı tökezledi

Hakemlerin yarısı tökezledi

Yeni sezon öncesi takımlar gibi hakemler de hazırlıklarını sürdürüyor.

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi
Yeni sezon öncesi takımlar gibi hakemler de hazırlıklarını sürdürüyor. Bu bağlamda Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) tarafından düzenlenen Sezon Öncesi Hakemler Atletik Testi dün Atatürk Stadı’nda gerçekleştirildi. Testte KKTC Atletizm Federasyonu hakemleri de görev aldı. Geçmiş yıllara nazaran teste başarı oranı beklenenin aksine çok düşük oldu.

91 hakemden 44’ü başarılı
Teste katılan 91 hakemin 44 tanesi başarılı olurken, 47 tanesi testi geçemedi. Ayrıca hakemler ile testte görev yapan Atletizm Federasyonu hakemleri arasında testin uygulanış şekli konusunda huzursuzluk yaşandı. Hakemlerin kararı ile testten diskalifiye edilen bazı hakemler MHK yetkililerine itiraz etti.

Özbilgehan: “Gerekli değerlendirmeleri yapacağız”
Konu ile ilgili olarak görüşünü aldığımız Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu başkanı Sadık Özbilgehan, testteki derecelerin beklemedikleri bir sonuç olduğunu kaydetti. Özbilgehan önlerinde üç haftalık bir süre olduğunu ve gerekli değerlendirmeleri yapacaklarını belirtirken geçmiş yıllarda Eylül ayı sonunda yapılan testin bu yıl daha erken yapıldığını, durumu görme açısından bunun iyi olduğunu söyledi.

“Telafi şansımız var”
Testte nizami kuralların uygulandığını ve ligin başlamasına üç haftalık bir zaman dilimi olduğunu belirten Özbilgehan, telafi şanslarının olduğunu kaydetti. Özbilgehan, hakemlerin bu süre zarfında çalışarak daha başarılı olacaklarına inandığını sözlerin ekledi.

Bu haber toplam 1242 defa okunmuştur