1. HABERLER

  2. SPOR

  3. HAFTANIN PANORAMASI...
HAFTANIN PANORAMASI...

HAFTANIN PANORAMASI...

Kartal yalnız uçuyor

A+A-

K-Pet Süper Lig’in 13’üncü hafta maçlarının ardından lider Yenicami en yakın takipçisi Küçük Kaymaklı ile arasındaki puan farkını 9’a taşıyarak devre arasına girdi.

Ligde bu hafta oynanan 7 karşılaşmanın 5 tanesini ev sahibi ekipler, 2 tanesini konuk ekipler kazanma başarısı gösterdi. Beraberliğin olmadığı haftada takımlar 24 gol kaydetme başarısı gösterdi.Süper Lig lideri Yenicami, 13’üncü hafta mücadelesinde kendi sahasında lig sonuncusu Gönyeli’yi konuk etti. Toplam 9 golün atıldığı maçı 8-1 kazanan Yenicami ilk devreyi farklı bir galibiyetle noktaladı.
Liderin takipçisi Küçük Kaymaklı bu haftada Yeniboğaziçi deplasmanına konuk oldu. Ev sahibi Y.Boğaziçi ilk devrede kaydettiği golle rakibini 1-0 mağlup ederek önemli 3 puanı hanesine yazdırdı. K.Kaymaklı ise aldığı bu yenilgiyle zirvenin 9 puan gerisine düşmüş oldu.

Girne’nin kazananı Doğan
Süper Lig’in iki Girne ekibi Lapta ile Doğan Türk Birliği, Lapta’da karşı karşıya geldi. İlk devresi golsüz eşitlikle tamamlanan maçı Doğan Türk Birliği 2-0’lık skorla kazanarak ilk yarıyı 3 puanla kapatan ekip oldu.
Haftanın önemli maçlarından bir tanesinde Lefke kendi sahasında Serdarlı’yı konuk etti. Maçta öne geçen Lefke, penaltıdan kalesinde gördüğü gole rağmen son dakikada kaydettiği golle sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Mormenekşe’den önemli galibiyet
Ligin ilk devresinin son haftasında deplasmanda kazanan 2 ekipten bir tanesi Mormenekşe oldu. Gençler Birliği deplasmanına konuk olan Mormenekşe rakibini 2-0’lık skorla mağlup ederek 2 hafta aradan sonra galip geldi.
Haftanın farklı galibiyetlerinden bir tanesini Bostancı Bağcıl elde etti. Ligin alt sıra takımlarından Çetinkaya’yı konuk eden B.Bağcıl rakibini 4-0’lık skorla yenerek ilk devreyi 3 puanla kapama başarısı gösterdi. Bu sonuçla B.Bağcıl oynadığı son 7 maçtan 17’nci puanını çıkarmış oldu.
Haftanın önemli geri dönüşlerinden bir tanesine Cihangir imza attı. Kensi sahasında konuk ettiği Mağusa Türk Gücü karşısında geriye düşmesine rağmen Cihangir maçın ikinci devresinde bulduğu gollerle sahadan 2-1 galip ayrılmayı başardı ve çıkışını devam ettirdi.


SONUÇLAR
Lefke – Serdarlı: 2-1
Yenicami – Gönyeli: 8-1
G.Birliği – Mormenekşe: 0-2
Cihangir - Mağusa TG: 2-1
B. Bağcıl – Çetinkaya: 4-0
Lapta - Doğan TB: 0-2
Y. Boğaziçi - K.Kaymaklı: 1-0

Bu haber toplam 1204 defa okunmuştur