1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Güney ekipleri elemelerde terleyecek
Güney ekipleri elemelerde terleyecek

Güney ekipleri elemelerde terleyecek

Kıbrıs’ın güneyinde futbol sezonu Çarşamba günü oynanan Kupa finali sona erdi.

A+A-

Kıbrıs’ın güneyinde futbol sezonu Çarşamba günü oynanan Kupa finali sona erdi. Ancak Kıbrıs ekipleri sezona erken merhaba demek durumunda kalacak. Avrupa kupaları ön elemelerine erken turlarda mücadele edecek olan Kıbrıs ekiplerinin, bundan dolayı yeni sezon hazırlıklarına haziran ayı içerisinde başlamaları gerekiyor.

Şampiyon 2. ön elemede

Güney Kıbrıs 1. Ligi’ni şampiyon olarak tamamlayan APOEL, Şampiyonlar Ligi ön elemesine 2’nci turdan başlayacak. APOEL ilk karşılaşmasını 11-12 Temmuz tarihlerinden birinde, rövanşı 18-19 Temmuz tarihlerinden birinde oynayacak. Daha önce Şampiyonlar Ligi gruplarında yer almayı başaran APOEL’in aynı başarıyı tekrarlaması için 2’nci ön eleme ile birlikte iki tur daha bulunuyor.

Kupa şampiyonu ilk maçını 13 Temmuzda oynayacak

Çarşamba günü Kıbrıs Kupası finalinde APOEL’i yenerek kupaya uzanan Apollon Limasol da sezona erken başlayacak. Kupa şampiyonu olmasına rağmen Apollon UEFA Avrupa Ligi’nde 2’nci ön eleme turunda mücadele edecek. Apollon ilk maçını 13 Temmuz, rövanşı 20 Temmuzda oynayacak.

En erken AEK ve AEL başlayacak

Ligi üçüncü sırada bitiren AEK Larnaka ile dördüncü sırada tamamlayan AEL Limasol, sezonu en erken açacak ekipler olacak. İki ekip UEFA Avrupa Ligi’nin ilk ön eleme turunda mücadele edecek. Bu turdaki ilk maçlar 29 Haziran, rövanş maçları 6 Temmuzda oynanacak. UEFA Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi’nde ilk iki ön eleme turunun belirleneceği kura çekimi 19 haziranda gerçekleştirilecek.

Bu haber toplam 1795 defa okunmuştur
Etiketler :