1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. GÜLMEN VE ÖZAKÇA'YA KIBRIS'TAN DAYANIŞM
GÜLMEN VE ÖZAKÇA'YA KIBRIS'TAN DAYANIŞM

GÜLMEN VE ÖZAKÇA'YA KIBRIS'TAN DAYANIŞM

Türkiye’de Açlık Grevinde Olan Gülmen ve Özakça ile Dayanışma

A+A-

Türkiye’de OHAL kapsamında çıkartılan KHK’ler sonucu işine son verilen ve işlerine geri dönme talebiyle açlık grevi başlatan, 23 Mayıs’tan beri de tutuklu bulunan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya Kıbrıs’tan dayanışma.

DEV-İŞ, KTAMS, KOOP-SEN, DAÜ-SEN, BES, KTÖS, KTOEÖS, ÇAĞ-SEN ve BASIN-SEN’in ortak açıklaması şöyle;

Türkiye’de Açlık Grevinde Olan Gülmen ve Özakça ile Dayanışma

Türkiye’de akademisyen Nuriye Gülmen ile öğretmen Semih Özakça, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edildikleri işlerine geri dönme talebiyle 139 gündür açlık grevinde, 23 Mayıs’ta beridir ise tutuklu bulunmaktadır.

Türkiye’de her geçen gün artan baskı ve devlet şiddetinin, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça direnişinde bir kez daha gün yüzüne çıkmıştır.

AKP iktidarı altında KHK’larla birlikte olağan üst hal rejimi sürekli hale getiriliyor, demokrasi, insan hakları ve özgürlükleri noktasında pek çok ihlal ve gasp gerçekleşiyor. Anti demokratik ve hukuk dışı uygulamalar artık AKP’nin alışkanlığı haline gelmiştir. Demokrasiyi, yaşam hakkını ve emeği ayaklar altına alınan AKP, KHK’ler ile devleti ve toplumu tamamen kendi siyasal ve kültürel bağlamı içerisinde yeniden şekillendirmekte, nerede barış, demokrasi ve özgürlük savunucusu varsa, onlara neredeyse yaşam hakkı tanımamaktadır. Kültürel, manevi, siyasal ve ekonomik etkilerini Kıbrıs’ta da yaşadığımız AKP iktidarı, Türkiye’yi her geçen gün karanlık ve dipsiz bir uçurumun içine sürüklemektedir.

Kritik eşiğin aşıldığı açlık grevinde Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın hayatlarını kaybetmesi, Türkiye’de bir kez daha demokrasi ve insan haklarına hiçbir saygının olmadığı anlamını taşıyacaktır.

AKP iktidarı Kıbrıs’ta da hissedilmektedir. Hemen her gün siyasal, kültürel ve ekonomik olarak AKP dayatması politikalarına karşı mücadeleyi sürdürmekteyiz. Kıbrıs’taki Dünya Sendikalar Federasyonu’na üye sendikalar (DEV-İŞ, KTAMS, KOOP-SEN, DAÜ-SEN, BES, KTÖS, KTOEÖS) ve bu adaletsizliğe karşı çıkan ÇAĞ-SEN ile BASIN-SEN olarak açlık grevindeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ve insan hak ve özgürlükleri için mücadele eden tüm kesimlerle dayanışma içinde olduğumuzu vurularız.

Çok geç olmadan insan hak ve özgürlükleri, insan yaşamı için Gülmen ve Özakça’nın işlerine geri alınmaları yönünde adımlar atılmasını talep ederiz.

DEV-İŞ, KTAMS, KOOP-SEN, DAÜ-SEN, BES, KTÖS, KTOEÖS, ÇAĞ-SEN, BASIN-SEN

 

Bu haber toplam 1872 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler