1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. GÖZLER DAÜ'DE
GÖZLER DAÜDE

GÖZLER DAÜ'DE

DAÜ Rektörü Prof.Dr Abdullah Öztoprak’ın son günü

A+A-

Sevgi YALMAN

DAÜ’deki rektörlük krizi sürerken, Rektör Abdullah Öztoprak’ın  görev süresi de bugün doluyor.
Vakıf Yöneticiler Kurulu’nun bugün toplanacağı ve DAÜ’de rektör atanıncaya kadar rektörlüğe vekalet edecek ismi belirleneceği öğrenildi.
Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı İsmail Arter, mevzuatta bir takım sıkıntılar olduğunu ve bu nedenle her rektör seçimi sürecinde sıkıntıların yaşandığını belirtmiş, sürecin devamında bir süre DAÜ’de rektör atanıncaya kadar vekalet dönemi yaşanabileceğini de ifade etmişti.

Hükümet ‘yasal düzenleme’yi işaret etmişti…
Hükümet’in ‘Demokratik yasal bir düzenleme’ kararının ardından, Doğu Akdeniz Üniversitesi Vakıf Yöneticiler Kurulu (VYK), DAÜ Senatosu’nun Prof. Dr. Abdullah Öztoprak’ın rektör olarak yeniden atanması önerisini geri iade etmişti.

VYK ‘geri iade’ etmiş, Senato ‘yeniden Öztoprak’ı önermişti…
Bunun üzerine toplanan senato Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak’ın rektör olarak atanmak üzere Vakıf Yöneticiler Kurulu’na yeniden önerilmesi kararı almış, 7 yıl önce, 2007 yılında sunulan DAÜ Yasa Tasarısı’nın ivedilikle yasallaşması için yapılacak çalışmaların desteklenmesi yönünde karar üretmişti.

VYK ‘Usul yönünden eksik’ dedi, iade etti
VYK Başkanı İsmail Arter, Prof. Dr. Abdullah Öztoprak’ın atanmasına ilişkin VYK’ya gönderilen önerinin usulünde eksiklikler bulunduğu gerekçesiyle incelemeye alınıp değerlendirilmediğini, Senato’ya iadesinin uygun bulunduğunu söyledi.
VYK Başkanı Arter, usule ilişkin birçok eksiklikliler bulunduğunu, bunlardan birinin de VYK kararı olmadan rektör seçim sürecinin başlatılması olduğunu söyledi.
Öztoprak’ın görev süresinin 14 Ekim’de sona ereceğini kaydeden Arter, Öztoprak’ın görev süresi bitmeden bir toplantı yapacaklarını kaydetti

Vekil atanacak
DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı İsmail Arter,YENİDÜZEN’e yaptığı açıklamada, vakıfın bu gün saat 12.00 de tek gündemle toplanacağını söyledi.Gündem maddesinin ‘Vekaleten bir rektör atanması’ olduğunu ifade eden Arter, geçtiğimiz Cuma günü, Vakıf Yöneticiler Kurulu ile Senato yetkilileri arasında, görev süresi bitecek olan rektörün yerine bir vekil atama için görüşme yaptıklarını kaydetti.

Polis alarmda
Bu arada, öğrencilerin eylem yapacağı haberi üzerine polis, dün öğleden sonra DAÜ de alarma geçti. Sivil polisler okul içinde,üniformalı polisler okul dışında,Çevik Birlik ise Gazimağusa Polis Müdürlüğü’nde hazır bekledi. Bir kısım yabancı uyruklu öğrenci okul meydanında toplandı. Ancak daha sonra eylemin bugün saat 09.00’a ertelendiği duyuruldu.

Bu haber toplam 1890 defa okunmuştur