1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. GİRNE'DE BIÇAKLI SALDIRI
GİRNE'DE BIÇAKLI SALDIRI

GİRNE'DE BIÇAKLI SALDIRI

Girne’de dün gece 01.00 sıralarında iki grup arasında çıkan kavgada 1 kişi ağır yaralandı

A+A-

Didem MENTEŞ

Girne’de Ali Zihni sokak üzerinde dün gece saat 00.30 sıralarında, üniversite öğrencisi iki grup arasında çıkan kavgada, Burak Muhammed Öcal adlı öğrenci bıçaklanarak ağır yaralandı.

Göğüs kısmı, karın boşluğu ve omzundan yaralanan Öcal’ın hayati tehlikesi bulunurken, meseleyle ilgili olarak 4 kişi gözaltına alındı.

Burak Öcal’ı 20 cm uzunluğundaki bıçakla yaraladığı iddia edilen ve ‘adam öldürmeye teşebbüs’ suçundan yakalanan zanlı A.M. başta olmak üzere zanlı H.O.E ve karşı gruptan K.B.Ö ile H.Y ‘kavga ve rahatsızlık’ suçlamasıyla dün Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarılarak 1’er gün ek tutukluluk aldılar.

“Adam öldürmeye teşebbüs”

Ceza Davaları Yargıcı Mesut Mesutoğlu, huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına Savcı Mustafa Atakara ve zanlıların avukatı mahkemede hazır bulundu. Atakara, meseleyle ilgili olarak tahkikat memuru Kader Çamlıbelli’yi mahkemede tanık olarak dinletti. Çamlıbelli, meseleyle ilgili olarak mahkemede yeminli şahadet vererek, önce zanlı A.M. ile ilgili olguları aktardı.Polis memuru zanlı A.M.’nin, Girne’de meydana gelen “Adam öldürmeye teşebbüs”, “Ağır yaralama”, “Kanunsuz Bıçak Taşımak”, “Kavga ve rahatsızlık” suçlarıyla ilgili olarak tutuklandığını açıkladı.

“Burak Muhammed Öcal’ın durumu ağır”

Çamlıbelli, zanlının dün H.O.E ile bir taraf olup, Burak Muhammed Öcal, K.B.Ö ve H.Y. ile birbirlerine vurmak suretiyle kavga ettikleri sırada, tasarrufundaki ağız uzunluğu 9 cm, toplam uzunluğu 20 cm olan bıçağı Burak M. Öcal’ın göğüs kısmına, karın boşluğuna ve omuz kısmına sokmak suretiyle yaraladığını belirtti. Olayda ağır yaralanan Burak Muhammed Öcal’ın Lefkoşa Doktor Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesine kaldırıldığını,  yapılan ameliyat sonrası yoğun bakıma alındığını söyleyen polis memuru, Burak Muhammed Öcalın hayati tehlikesinin devam ettiğini kaydetti.

1 gün tutukluluk talebi

Olay sonrası zanlı A.M.’nin yakalandığını aktaran Çamlıbelli, zanlının gönüllü ifadesinde, söz konusu suçları işlediğini kabul ettiğini aktardı.

 Polis memuru Çamlıbelli, soruşturmanın yeni başladığını, olaya şahit olan 15 kişiden ifade alınması gerektiğini söyleyerek, zanlının serbest kalması halinde, alınacak ifadelere ve soruşturmaya etki edebileceğini dolayısıyla zanlının 1 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.

Kavga ve rahatsızlık

Kader Çamlıbelli, zanlı A.M.’nin ardından meseleyle bağlantılı olarak “Kavga ve rahatsızlık” suçlarıyla ilgili olarak tutuklanan zanlılar H.O.E, K.B.Ö ve H.Y mahkeme huzuruna çıkarıldı. Çamlıbelli , zanlıların, Girne Ali Zihni sokak üzerinde, birbirlerine elleri ve ayaklarıyla vurmak suretiyle kavga edip bağırıp çağırarak rahatsızlık yaptığını söyledi. Çamlıbelli, adam öldürmeye teşebbüs olayıyla bağlantılı olan bu meselede de soruşturmanın yeni başladığını, zanlıların serbest kalmaları halinde alınacak ifadelere ve soruşturmaya etki edebileceklerin vurgulayarak, zanlıların 1’er gün süreyle tutuklu kalmalarını talep etti.

Yargıç: “Kamu da tedirginlik yaratan, kamu düzenini bozan suçlar”

Zanlıların avukatı yapılan tutukluluk talebine itiraz etmedi. Bunun üzerine Yargıç Mesut Mesutoğlu, “Adam Öldürmeye Teşebbüs, Ağır Yaralama, Kanunsuz Bıçak Taşımak, Kavga Ve Rahatsızlık” suçlarının, kamu da tedirginlik yaratan, kamu düzenini bozan ve günden güne artarak yaygınlaşan ciddi suçlar olduğuna dikkat çekti. Olayda ağır yaralanan Burak Muhammed Öcal’ın hayati tehlikesinin sürdüğünü, zanlıların ise serbest kalmaları halinde soruşturmaya etki edebileceklerini belirterek, tüm zanlıların 1’er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

Bu haber toplam 3497 defa okunmuştur
Etiketler :