1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Girne Halk Evi kupayı kaldırdı
 Girne Halk Evi kupayı kaldırdı

Girne Halk Evi kupayı kaldırdı

İKİNCİ LİG’DE HAFTANIN GÖRÜNÜMÜ...

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

K-Pet İkinci Lig’de artık son haftanın arifesine girildi. Lig şampiyonluğunu 2 hafta önce garantileyen Girne Halk Evi, Karşıyaka maçından sonra kupasını kaldırırken, bir yandan da üst lige yükselme ve bir alt lige düşmeme hesapları yapan takımların mücadelesi devam ediyor. Ligin 25’inci haftasında takımlar filelere toplam 31 gol kaydetti.

Girne Halk Evi, hafta içi oynadığı Ozanköy karşılaşmasından sonra ligin 25’inci haftasında Karşıyaka ile karşılaşan şampiyon, kupasını da bu maçtan sonra kaldırdı.

Ülkü Yurdu ‘fark’la…
Ligin 25’inci haftasında Vadili’ye konuk olan Ülkü Yurdu, karşılaşmadan tarihi fark atarak ayrıldı. Deplasmanda Vadili’yi 9-1 yenen yeşil kırmızılılar, son haftaya girilirken lig ikinciliği için büyük bir avantaj yakaladı. Baf Ülkü Yurdu, ligin son haftasında Girne Halk Evi’ni konuk edecek.
Lig ikinciliği için mücadele eden bir başka takım Çanakkale de 25’inci haftada fark atmasını bildi. Dipkarpaz’ı konuk eden yeşil beyazlılar, mücadeleyi 5-0 kazanarak puanını 49’a yükseltti. Çanakkale, ligin son haftasında Tatlısu deplasmanına gidecek.

K-Pet İkinci Lig’de Play off oynayacak takımlar neredeyse belirlendi. Son hafta Baf Ülkü Yurdu ve Çanakkale maçlarından sonra tam olarak kesinleşecek olan play of grubunda, Karşıyaka, Türkmenköy ve büyük olasılıkla Doğancı yer alacak. Ligin 25’inci haftasında Türkmenköy, Gaziköy’ü deplasmanda 4-0 mağlup etti. Doğancı ise, Akova’ya 2-1 mağlup olamktan kurtulamadı. Akova galibiyetiyle, 33 puana yükselerek Play Out Grubu’na kalmamayı garantiledi. 

Son sıralarda kıyasıya yarış
Son sırada bulunan Gaziköy dışında ligden düşmek istemeyen 6 takım ise kıyasıya yarışını sürdürüyor. Tatlısu, Maraş’ı 2-0 mağlup ederek büyük avantaj yakalarken, Ortaköy ise, Ozanköy’ü 3-2 mağlup ederek 25 puana yükseldi. Ligin 13’üncü sırasında yer alan Dipkarpaz, 21 puanı var ve doğrudan düşmemek için şansı bulunuyor.

(25 Nisan Cumartesi: Ozanköy – Gaziköy, Türkmenköy – Akova, BÜY – GHE, Tatlısu – Çanakkale, Dipkarpaz – Vadili, Karşıyaka – Ortaköy, Doğancı – Maraş)

Bu haber toplam 1181 defa okunmuştur