1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. GİBETSU’nun ‘Üçleme’ oyunu Cumartesi gösterimde
GİBETSU’nun ‘Üçleme’ oyunu Cumartesi gösterimde

GİBETSU’nun ‘Üçleme’ oyunu Cumartesi gösterimde

Girne Belediyesi Tiyatro Stüdyosu’nun (GİBETSU) Üçleme adlı tiyatro oyunu Nisan ayı süresince her Cumartesi günü gösterimde olacak. Cenk Gürçağ’ın yönettiği tek perdelik oyun 11 Nisan’da da perdelerini tiyatro severlere açıyor.

A+A-

Girne Belediyesi Tiyatro Stüdyosu’nun (GİBETSU) Üçleme adlı tek perdelik tiyatro oyunu gösterilmeye devam ediyor. Nisan ayı boyunca her Cumartesi perdelerini açacak olan oyun, 11 Nisan 2015 Cumartesi günü de yeniden gösterimde olacak. Cenk Gürçağ’ın yönettiği, hem güldürüp hem düşündüren oyun, izleyenler tarafından büyük beğeni topluyor.

Girne Belediyesi Kültür Merkezi (Terminal Binası Üst Kat) Tiyatro Salonu’nda saat 20.00’de perdelerini izleyicilere açacak olan oyun, 18-25 Nisan ve 2 Mayıs tarihlerinde de gösterimde olacak.  Girne Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, 10 TL'den satılan oyunun biletleri mesai saatlerinde Girne Belediyesi Halkla İlişkiler Bölümü’nden ve Girne Belediyesi Kültür Merkezi'nden, oyun akşamları ise girişten temin edilebilecek.

Açıklamada, rezervasyon için 815 2 118 (dahili 147) ve Kültür Merkezi 81 50 028 numaralı telefonun aranabileceği belirtildi.

Oyun sürpriz finalle son buluyor

Yegâne Giritli, Mehmet Soyluoğlu, Gamze Doğruyol, Mehmet Saygıer, Dilek Kurnaz’ın oynadığı, Cenk Gürçağ’ın hem yönetip hem oynadığı oyunun konusu şöyle:
“Üç kadın üç adam. Farklı kaygılar ve umutlarla hiç beklenmedik şekilde kesişen ve ayrılan yollar. Toplumsal, siyasal ve psikolojik dalgalanmalarla süren diyaloglar sürpriz finallerle son buluyor. Ve bir soru kalıyor akıllarda: popüler kültürün hazırlayıp televizyon aracılığı ile evlerimize servis ettiği çoktan seçmeli ve hemen tüketmeli ürünler mi, yoksa sevgi, özen ve emekle yaratılan, seyircisi ile tamamlanan tiyatro mu?”

 

Bu haber toplam 1494 defa okunmuştur