1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. GECE KULÜBÜ CİNAYETİ YARGIDA
GECE KULÜBÜ CİNAYETİ YARGIDA

GECE KULÜBÜ CİNAYETİ YARGIDA

Görevli olduğu K.T Barış Kuvvetleri Komutanlığı’ndan ihraç edilen zanlı Kubilay Güler, tahkikatının tamamlanmamasına rağmen poliste tutuklu kalmasını gerektirecek bir durumun olmadığı gerekçesiyle 3 ay süreyle Merkezi Cezaevi’ne gönderildi

A+A-

Ayşe GÜLER

Lefkoşa- Güzelyurt anayolu üzerinde bulunan Harem Gece Kulübü’nde 12 Eylül tarihinde gece kulübü çalışanı Hüseyin Demiri ve konsomatris Sıham Benchargui öldürmek suçlamasıyla dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Kubilay Güler, davaları görüşülünceye kadar 3 ayı geçmemek kaydıyla Merkezi Cezaevine gönderildi.

Görevli olduğu K.T Barış Kuvvetleri Komutanlığı’ndan ihraç edilen ve tutukluluk süresi dolmamasına rağmen mahkemeye çıkarılan Güler ile ilgili polis tahkikatının tamamlanmamasına rağmen poliste tutuklu kalmasını gerektirecek bir durumun olmadığı açıklandı.
Lefkoşa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Gökan Asafoğulları huzurunda görüşülen dünkü duruşmada, İddia Makamı Başsavcılık adına davada Savcı Damla Güçlü, meseleyle ilgili olarak Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli Müfettiş İsa Sevindik ve zanlı avukatları Çetin Veziroğlu ile Cevat Rıza hazır bulundu.

Sevindik, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı.
Müfettiş Sevindik, zanlı Kubilay Güler’in 11 Eylül’de Alayköy’deki Harem Gece Kulübü’nde meydana gelen ‘adam öldürme’, ‘adam öldürmeye teşebbüs’, ‘taammüden adam öldürme’,  ‘kanunsuz tabanca taşıma, tasarruf ve kullanma’, ‘kanunsuz patlayıcı madde taşıma ve tasarruf’ ile ‘meskun mahalde ateş açma’ suçlarıyla ilgili soruşturma başlatıldığını dile getirdi.
Zanlının ayni gün Şirinevler bölgesinde tutuklandığını ifade eden Sevindik, olayla ilgili tahkikatın devam etmesine rağmen zanlının poliste kalmasını gerektirecek bir durumun kalmadığını açıkladı.
Müfettiş İsa Sevindik, zanlının TC vatandaşı olduğunu, Kuzey Kıbrıs’ta iş ve aile bağının bulunmadığını söyledi.

“Ağır Ceza’da yargılanabilecek, ciddi bir suç”
Hakkında soruşturma başlatılan olayın Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanabilecek ciddi bir suç olduğuna değinen Sevindik, zanlının 3 ayı geçmemek kaydıyla Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep etti.

Avukatlar itiraz etmedi
Mahkemede polis tarafından istenilen tutukluluk süresine zanlı avukatları itirazda bulunmadı. 

3 ay cezaevine…
Mahkemede aktarılan olgular ışığında Yargıç Gökan Asafoğulları, işlenin suçun çok ciddi bir suç olduğunu vurguladı.
Yargıç Asafoğulları zanlının davalarında hazır bulunması için 3 ayı geçmemek kaydıyla Merkezi Cezaevine gönderilmesine emir verdi.

Bu haber toplam 2708 defa okunmuştur