1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Frosty Fotoğraf Yarışması sonuçlandı
Frosty Fotoğraf Yarışması sonuçlandı

Frosty Fotoğraf Yarışması sonuçlandı

KOOP Süt, 1.Frosty Fotoğraf Yarışması'nın sonuçları açıklandı.

A+A-

Meltem SONAY
KOOP Süt,  1.Frosty Fotoğraf Yarışması'nın sonuçları açıklandı.
Yarışmanın ilk kez yapılmasına rağmen Kıbrıs Fotoğraf Sanatı Derneği (KIFSAD)’ın da katkılarıyla büyük ilgi gördüğünü ifade eden KOOP-Süt Genel Müdürü Salih Yücesoylu, 23 fotoğrafçının eserleriyle yarışmaya katıldığını açıkladı.
Birincinin 3 bin, ikincinin 2 bin ve üçüncünün de bin TL para ödülüyle ödüllendirileceği yarışmanın jüri üyeliklerini, Fotoğraf Sanatçıları Tevfik İleri, Mehmet Ali Serak ve Veysi Soyer yaptı.
KOOP-Süt Genel Müdürü Salih Yücesoylu, tüm eserlerin AKM’de sergileneceğini belirtirken, jüriye ve katkı koyan herkese teşekkür etti, Kıbrıslı Türküm diyen herkesten KOOP-Süt’e destek olma çağrısı yaptı.
“Bizim olan, bizde kalsın. Bu değerlerimizi asla yabancı birilerine peşkeş çekme lüksümüz yoktur” diyen Yücesoylu, basından da aktif destek istedi.


Soyer: “Sanat toplum içindir…”
1.Frosty Fotoğraf Yarışması jüri üyelerinden Fotoğraf Sanatçısı Veysi Soyer de, KOOP-Süt’e teşekkür ederken, sanat yolunda yola çıkmış kişiler olduklarını, bu yolun da toplum adına çıkılan bir yol olduğuna vurgu yaptı.
“Sanat toplum içindir diye inanan kişilerdeniz” diyen Soyer, bu yarışmanın da toplumumuzla ilgili olduğu için ve KOOP-Süt’ün topluma yaptığı tüm katkıyı desteklediklerini ifade etti.
Bunun bir görsellik yarışması olduğunu belirten Soyer, KIFSAD Yönetimi’nin böyle bir etkinlikte öncülük yapmasının da mutluluk verici olduğunu kaydetti. Soyer, Kıbrıs Fotoğraf Sanatı dalında öncülüğü yapan KIFSAD’ın bundan sonra toplumun bir ok safhasında da, KOOP-Süt’ün yaptığı yarışma gibi diğer kurumların yaptığı etkinliklerde de görsellikle topluma destek vereceğini ortaya koyduğunu ifade etti. Soyer, “Şimdi bizim görevimiz de bu etkinlikle Frosty Dondurmaları’nın yüceltmektir” dedi.

Birincilik ve ikincilik Yıltan Taşçı’nın
Fotoğraf yarışmasında, Yıltan Taşçı birincilik ve ikincilik kazanarak toplam 5 bin TL para ödülünün sahibi oldu.
Üçüncülüğü ve bin TL para ödülünü Cem Kara’nın aldığı yarışmada, Hasan Karlıtaş Hayvancılar Birliği Özel Ödülü’nü, Hasan Okanar ise Koop-Sen Özel Ödülü’nü kazandı.
Dereceye girenler ödüllerini çarşamba günü saat 18.00’de Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenecek ödül töreninde alacak.
Ödül töreninin ardından yarışmaya katılan ve sergilemeye değer bulunan 50 fotoğraftan oluşan sergi yine Atatürk Kültür Merkezi’nde izleyicilerin beğenisine açılacak.

Bu haber toplam 1860 defa okunmuştur