1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. ‘Fetüs’ istinaf davası başlıyor
‘Fetüs’ istinaf davası başlıyor

‘Fetüs’ istinaf davası başlıyor

Kamuoyunda tartışmalara neden olan Girne’deki ‘hamileliliği yasa dışı sonlandırma’ davasıyla ilgili istinaf duruşması yarın başlıyor…

A+A-

Didem MENTEŞ

Kamuoyunda uzun süre tartışmalara neden olan Girne’deki ‘hamileliliği yasa dışı sonlandırma’ davasıyla ilgili istinaf duruşmaları 7 ayın sonunda başlıyor.

İddia Makamı ve bazı avukatlar tarafından gerek davadaki farklı hususların gerekse alt mahkemenin verdiği ceza kararının ‘hatalı’ olduğu gerekçesiyle Yüksek Mahkeme’ye taşınan 6 sanıklı istinaf davası yarın görüşülmeye başlanacak.

Yüksek Mahkeme, 10 Mayıs 2017’de davayla ilgili bazı hususların (ara kararlar) ve esas ana karar zabıtlarının hazır olmaması ve farklı hukuki nedenler gerekçesiyle, davayı 25 Ekim’e erteleme kararı almıştı.

Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde 28 Mart’ta ‘hamileliliği yasa dışı sonlandırma’ davasıyla ilgili karar açıklanarak, Dr. Fahri Karagözlü, Dr. Rasiha Serdaroğlu ve ebe hemşire Ayşegül İşbilen sadece “çocuk düşürmeye teşebbüs” ve “hamileliği yasa dışı olarak sonlandırmak” davalarından suçlu bulunup mahkum olmuştu. Dr. Verda Özkenet Tunçbilek, Dr.Mehmet Ali Tunçbilek ve hemşire Taner Okburan ise beraat etmişti.

Tüm hususlar görüşülecek

Bilindiği üzere 10 Mayıs günü davayla ilgili Yüksek Mahkeme Heyeti Başkanı Ahmet Kalkan, davayla ilgili bazı hususların ve ara kararların istinafa taşındığını hatırlatarak, Mayıs’ta yapılması beklenen duruşmanın bunlarla ilgili olduğunu, esas kararla ilgili istinaf günü olmadığını söylemişti. Kalkan, esas ana karar zabıtlarının hazır olmaması ve farklı hukuki nedenler gerekçesiyle, davayı ileri bir tarihe erteleme kararı almıştı. Mahkeme, davanın tüm hususlarını görüşmek üzere istinaf davasını yani adli yıla yani yarına tehir etmişti.

İddia Makamı ve bazı avukatlar gerek davadaki farklı hususların gerekse alt mahkemenin verdiği ceza kararının ‘hatalı’ olduğu gerekçesiyle Yüksek Mahkeme’de istinaf dosyalamıştı. Mahkeme, 6 sanıklı istinaf davasının görüşülmesi için 25 Ekim’e gün vermişti. Duruşma yarın başlıyor…

3 mahkûmiyet 3 beraat cezası verilmişti

Hatırlanacağı üzere 28 Mart’ta Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘hamileliliği yasa dışı sonlandırma’ davasıyla ilgili karar açıklanmıştı.

Karar neticesinde; sanıklar Fahri Karagözlü, Rasiha Serdaroğlu ve Ayşegül İşbilen “adam öldürme”, "ağır veya hafif bir suç işlemek için sersemletmek” ve “çocuğun doğumunu gizlemek” davalarından beraat ederken, sadece 'çocuk düşürmeye teşebbüs' ve “hamileliği yasa dışı olarak sonlandırmak” davalarından suçlu bulunup mahkum edilmişti. Dr. Fahri Karagözlü 5 yıl, Dr. Rasiha Serdaroğlu 4 yıl ve ebe hemşire Ayşegül İşbilen de 2 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Öte yandan “Adam öldürme” dahil aleyhine beş dava getirilen Taner Okburan ve aleyhlerine “adam öldürme” davası dışında diğer dört dava getirilen Tunçbilek çifti ise beraat etmişti.

 

 

Bu haber toplam 3942 defa okunmuştur
İlgili Haberler