1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. Feltman, 2-4 Aralık’ta adada temaslarda bulunacak
Feltman, 2-4 Aralık’ta adada temaslarda bulunacak

Feltman, 2-4 Aralık’ta adada temaslarda bulunacak

BM Genel Sekreter Yardımcısı Jeffrey Feltman’ın 2-4 Aralık tarihlerinde adada temaslarda bulunacağı iddia edildi. 

A+A-

BM Genel Sekreter Yardımcısı Jeffrey Feltman’ın 2-4 Aralık tarihlerinde adada temaslarda bulunacağı iddia edildi. 
Fileleftheros gazetesi Feltman’ın adadaki temasları çerçevesinde Kıbrıs sorununa müdahil taraflarla görüşmeler yapacağını yazdı. 
BM’nin tüm taraflarla görüşme yapma istediğini dile getirmiş olduğunu belirten gazete, hedefin, ilginin canlı tutulması olduğunu görüldüğünü belirtti. 
BM’den kaynakların Feltman’ın geliş amacının, “Ocak ayında güneydeki başkanlık seçimlerinin ardından gelişmeler olması için köprüler kurulması” olduğunu kaydeden gazete, Feltman’dan önce adaya Kıbrıs’taki BM Barış Gücü’nü değerlendirmek üzere BM’den bir heyetin geleceğini de kaydetti. 
Heyetin 1 Kasım tarihinde adaya gelip yaklaşık bir hafta kalacağını aktaran gazete, bu seyahatin daha önceden yapılmasının planlandığını, ancak heyete başkanlık yapacak yetkilinin kaza geçirmesi nedeniyle ertelendiği bilgisini verdi. 
Yapılacak olan değerlendirmenin hedefinde, barış gücünün giderlerinin azaltılması olduğunu kaydeden gazete, bunun da personel sayısının azaltılmasıyla mümkün olacağının görüldüğünü savundu. 
Güney Kıbrıs’ın ise BM’nin (daha çok Anglo-Amerikanların) niyetleri konusunda endişelerinin olduğunu belirten gazete, Rum tarafının, BM Barış Gücü konusundaki değerlendirmenin, 1964 tarihli ve 186 sayılı kararla aynı çerçevede olması gerektiği düşüncesinde bulunduğunu aktardı. 
 

Bu haber toplam 1692 defa okunmuştur
Etiketler :