1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'ERENKÖY BARİKATI AÇILSIN'
ERENKÖY BARİKATI AÇILSIN

'ERENKÖY BARİKATI AÇILSIN'

“Erenköy Direnişi”nin 51'inci yılında iki toplumlu eylemde ortak mesaj verildi

A+A-

Bir grup Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türk dün Erenköy/Kokkina barikatının açılması için orta etkinlikte bir araya geldi. “Erenköy Direnişi’nin” 51'inci yıldönümünde düzenlenen eylemde barikatın açılmasına ilişkin ortak mesaj dile getirildi.

Barışçıl etkinliğe katılan Kıbrıslı Rumlar ve Kıbrıslı Türkler Barış Gücü’ne bir de mektup verdiler. İki toplumdan katılımcılar mektupla yolun geçişlere açılması talep edildi.

Törene gidenlerin geçişi sırasında…
İki toplumun düzenlediği ortak etkinlik, dün Erenköy Direnişi’nin 51. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törene gidenlerin bölgeden geçişi sırasında yapıldı. Etkinliğe katılanlar, ‘Kıbrıslı Türkler ve Kıbrıslı Rumlar, Barış, Adalet ve Zenginlik için ortak mücadelede’ yazılı pankart da açtı.
Poli Hirsofu/Polis Chrysochous Belediye Başkanı ise etkinliği memnuniyetle karşıladığını belirtti.

Anastasiadis’ten ‘çabalara devam’ mesajı…
Kıbrıslı Rum Lider Nikos Anastasiadis, Erenköy/Kokkina barikatının açılması için çabalara devam etme taahhüdünde bulundu.
Anastasiadis’in taahhüdü, Cumhurbaşkanlığı Sekreteri Pantelis Pantelides’in Polis Chrysochous Belediye Başkanı Aggelos Odysseos’a gönderdiği mektupta yer alıyor.
Polis Chrysochous/Poli Hirsofu, Pomos ve Kato Prygos/Aşağı Pirgo yetkilileri Kokkina geçiş noktasının açılması konusunda Cumhurbaşkanına bir mektup göndermişlerdi.
Anastasiadis cevabi mektubunda Erenköy/Kokkina barikatının açılması talebine katıldığı ifade edildi ve bunun bölgeye sağlayacağı yararlar aktarıldı. Konunun eski Kıbrıs Türk toplumu lideri Derviş Eroğlu ve şimdiki Kıbrıs Türk toplumu lideri Mustafa Akıncı ile ele alındığı, geçiş noktaları ile ilgili teknik komitede de gündeme getirildiği belirtildi.

Bu haber toplam 1510 defa okunmuştur