1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Ercan Havaalanı’nda ‘Bayram’ yoğunluğu
Ercan Havaalanı’nda ‘Bayram’ yoğunluğu

Ercan Havaalanı’nda ‘Bayram’ yoğunluğu

Ercan Havaalanı’nda ‘Bayram’ yoğunluğu yaşanıyor. Arife ve Bayramın birinci günü ise ek seferler dahil toplam 150 sefer yapılacak

A+A-

Levent ÖZDAĞ

Ercan Havaalanı’nda arife ve bayramın birinci günü yoğunluk yaşanıyor. Bayram tatilinin 20 Temmuz ile birleşmesi ile 4 güne çıkan tatil için vatandaşlar yurt dışına tatile akın ediyor. Ramazan Bayramı tatilini değerlendirmek isteyen vatandaşlar dün sabahtan itibaren günlük 38 gidiş seferi ile adadan ayrıldı.  Ayrıca ülkemize gelen turist sayısında Ramazan Bayramı’nda artış görülürken dün sabah 07:00-23:00 arasında 35 iniş yapıldı. Arife ve Bayramın birinci günü ise ek seferler dahil toplam 150 sefer yapılacak. Uçakların kapasitesine göre toplam 6 bine yakın yolcu adadan yurt dışına uçtu.

Havayolu şirketleri bayram dolayısıyla sefer sayılarını artırırken, dün uçak, iniş kalkışlarında da yoğunluk yaşandı.

38 gidiş, 35 geliş

Bayram tatili boyunca her gün uçuşların yoğunlukta olacağı göze çarpıyor. Toplam ek seferler dahil 38 gidiş görülürken ülkemize de 35 uçak iniş yapıyor. Bayram tatili boyunca her gün Ercan Havaalanı’nda 07:00-23:00 saatleri arasında 75 sefer olacak.

150 uçuş

Ramazan Bayramı’nı değerlendirmek isteyen vatandaşlar günde toplam 150 sefer ile 6 bine yakın kişi tatile gitti. Türkiye’nin yakın oluşu ve ülkede çok sayıda kumarhaneli otel bulunmasının, özellikle Türk turistlerin, bayram tatilinde ülkeyi tercih etmesine neden oluyor.

Bu haber toplam 2012 defa okunmuştur