1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. El Cezire'den Kıbrıs anketi:BEKLENTİ YOK
El Cezireden Kıbrıs anketi:BEKLENTİ YOK

El Cezire'den Kıbrıs anketi:BEKLENTİ YOK

'Birlikte yaşamaya evet'

A+A-

1974 askeri müdahalesinin 40’ıncı yıldönümünde Katar merkezli dünyaca ünlü haber kanalı Al Jazeera, Kıbrıs’ın iki yanında Kıbrıs sorunu ile ilgili anket yaptı, sonuçlarını açıkladı:

YENİDÜZEN (Özel)

Katar merkezli Al Jazeera English haber kanalı Kıbrıs sorunu ile ilgili anket düzenleyerek, Kıbrıslıların Kıbrıs sorunuyla ilgili görüşlerini ortaya koydu.

İki toplum insanıyla eş zamanlı olarak yapılan ankete 500’er kişi katılırken, adanın geleceğiyle ilgili yürütülen müzakere sürecinin tıkanacağı görüşü belirtildi.

Ankete katılanların büyük çoğunluğu şu anda devam eden müzakerelerin başarıya ulaşacağına inanmıyor.

Kıbrıslı Rumların çoğunluğunun adanın birleştiğini görmeyecekleri yönünde sonuç alınan ankette, Kıbrıslı Türklerin yüzde 51 oranında çözümü görecek umudu güdüldüğü kaydedildi.

Özellikle 40 yıl aradan sonra beraber bir yaşam sürdürme konusuna Kıbrıslı Rumların yüzde 69’unun ‘evet’ dediği ankete göre, Kıbrıslı Türklerde bu rakamın yüzde 52 olarak ortaya konuldu.

Çözümün iki devletli federasyon üzerine kurulmasına ankete katılan Kıbrıslı Türkler yüzde 75 oranında ‘evet’ derken, Kıbrıslı Rumların yüzde 64’lük kesimi federasyona karşı çıkarak tek devletli çözüm istediği görüldü.

Kıbrıs’ta bulunan Birleşmiş Milletler Barış Gücü’nün gerekli olup olmadığı sorusuna ise Kıbrıslı Rumlar yüzde 80 oranında kalması yönünde görüş belirtirken, Türkiye askerinin operasyonu karşısında duydukları güvensizlik vurgulandı. Kıbrıslı Türklerin büyük bir çoğunluğu da aynı görüşü aktardı. Türkiye ve Yunanistan’ın Kıbrıs sorunun çözüm sürecine müdahil olması yönünde de ağırlık görüş oluştu…

 

ANKET SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Bu haber toplam 2482 defa okunmuştur