1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Eğer Aplıç açılmazsa, Derinya da açılmaz”
“Eğer Aplıç açılmazsa, Derinya da açılmaz”

“Eğer Aplıç açılmazsa, Derinya da açılmaz”

Özgürgün, “Eğer Aplıç açılmazsa, Derinya da açılmaz. İkisi de aynı anda açılmalıdır. Hükümet olarak net görüşümüz budur”

A+A-

 

Başbakan Hüseyin Özgürgün, hükümet olarak Aplıç ve Derinya sınır kapılarını açmaya hazır olduklarını vurgulayarak, “Eğer Aplıç açılmazsa, Derinya da açılmaz. İkisi de aynı anda açılmalıdır. Hükümet olarak net görüşümüz budur” dedi. Türk tarafının bu konuda üzerine düşeni yaptığını söyleyen Başbakan Özgürgün, “Aynı karşılığı onlardan da bekliyoruz. Bu iş tek taraflı olmaz. Nasıl ki Kıbrıs’ta anlaşma istendiğinde bu tek taraflı iradeyle olmadı, olamaz. Kapıların açılması ve bu tip adımların atılması eş zamanlı ve karşılıklı olmalı” dedi.

Bunların iyi niyet göstergesi olduğunu da belirten Özgürgün, “Geliş-geçişler temel nokta. Dolaşma, iç içe geçme arttıkça, yıllar sonra anlaşma masada, siyasi olmasa bile kendiliğinden olur” şeklinde konuştu.

Özgürgün, bu adımların atılması konusunda tereddüt edilmemesi gerektiğini vurgulayarak, “ ‘Rum tarafındaki siyasi iradeye Aplıç ve Derinya sınır kapılarını aynı anda açalım’ çağrımı yineliyorum” dedi.

 

Bu haber toplam 2006 defa okunmuştur
Etiketler : , ,