1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Düzova Kültür Sanat Festivali
Düzova Kültür Sanat Festivali

Düzova Kültür Sanat Festivali

Düzova Kültür Sanat Festivali

A+A-

Ali Yüksek   

Davetli olduğumuz ancak daha önce bir kez ertelenen ve 8 Haziran 2014 Pazar günü gerçekleştirilen Düzova Kültür Sanat Festivaline katılmak üzere, hava şartlarına aldırış etmeden sabah kahvemiz ile birlikte kahvaltımızı yapmak üzere Erülkü Market’in kafeteryasında toplanmaya başladık.

    Düzova Kültür Sanat Festivali’nde yerimizi almak üzere demiratlarımızla yola çıktığımızda, bereketli yağmur bulutlarıyla birlikte aynı anda köye giriş yaptığımızı fark ettik. Halkın ve özellikle çocukların yoğun ilgisine mazhar olduğumuz sırada hafiften başlayan yağmur, bir anda şiddetini artırarak bir saat kadar şemsiyelerin altına sığınmamıza neden oldu.

        Mart ve Nisan aylarında beklenen yağmurların Haziran ayına sarkması dolayısıyla bu haftaki gezimizin bir kısmını yağmur altında geçirmiş olsak da “Özgür demirat şövalyeleri” gezi grubu olarak zorlu yolların motorcuları olduğumuzu bir kez daha kanıtlamış olduk.

    Ne ilginçtir ki bir kez ertelenmesine rağmen bu defa da yağmurun azizliğine uğrayan ancak yine de gerçekleştirilen Düzova Kültür Sanat Festivali etkinliği, havanın düzelmesiyle çocuklardan oluşan folklor ve dans gruplarının gösterileriyle başarılı bir şekilde devam etti. Değirmenlik Belediyesi ile Düzova Köy muhtarlığının organize ettiği etkinlikte, Köy kadın kurslarında başarıyla üretilen çeşitli ürünler de tanıtıldı.

    Özgür Demirat şövalyeleri motosiklet gezi grubu olarak katılıp destek verdiğimiz etkinlikte Hüseyin Kıral’ın sunumuyla ve köy Muhtarı Yusuf Akınlar’ın takdimiyle aldığımız plaketin ardından köy meydanında üç tur atarak alkışlar arasında köyden ayrıldık. Bu vesile ile özel davet üzerine etkinliğe katılmamızı sağlayan organizasyon komitesine, Köy muhtarı Sn. Yusuf Akınlar ile Ayşe Ulgar Cenk hanıma Özgür Demirat şövalyeleri grubu olarak teşekkürlerimizi sunarız.

    Akşam yemeğimizi Kaplıca Restaurant’ta yemek üzere yola koyulduğumuzda yağmurun sadece Düzova’ya yağdığını ve diğer yerlerin günlük güneşlik olduğunu fark ettik. Hatta Kaplıca sahiline geldiğimizde birçok insanın denizde yüzdüğünü görünce şaşkınlığımızı gizleyemedik. Bu vesileyle yemek sohbetimizin bir kısmı da iklim değişiklikleri konusu üzerine otomatikman çevrilmiş oldu.

Kantara güzergahını takip ederek Lefkoşa’ya gitme fikri üzerine küçük bir aksilik yaşamış olsak da Geçitkale’de buluşup birkaç gün önce kaza geçiren bir arkadaşımızı ziyaret etmek üzere rotamızı, Lefkoşa Devlet Hastanesine doğru çevirdik. Ufak sıyrıklarla kazayı atlatan ancak bir süre hastahanede kalacak olan değerli arkadaşımızla kısa bir sohbetin ardından geçmiş olsun dileklerimiz ile birlikte acil şifalar dileyip evlerimizin yolunu tuttuk. Farklı gezi ve etkinliklerde sağlıklı ve kazasız sürüşler dileğiyle…

Kaskınız takılı, farınız ve yolunuz hep açık olsun…

Bu haber toplam 1306 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 163. Sayısı

Adres Kıbrıs 163. Sayısı