1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. DUYUŞLAR
DUYUŞLAR

DUYUŞLAR

DUYUŞLAR

A+A-

Ersin Kaşif

Haftanın Sesi; “Sharon KOVACS”

“Müziğimin ruhu var” diye söze başlıyor Kovacs. Buğulu sesi ve tutkusu, onun müziğini diğerlerinden ayıran en önemli özelliği. Karşınızda bu haftaya damga vuran isim: KOVACS!
22 Ocak’ta Garajistanbul’da sahne alan Kovacs, yine herkesi kendine hayran bıraktı. Hemen My Love videosunu izlemenizi öneriyorum. My Love videosu için: http://youtu.be/CR6M_sqTVqE hemen tıklayın. Şimdi biraz da Sharon Kovacs’dan bahsedelim; Sharon Kovacs’ın müzik kariyerindeki dönüm noktası, prodüktör Oscar Holleman (Within Temptation) ile Facebook üzerinden iletişime geçip kendi müziklerini yollaması… Eski heavy metal gitaristi ve tecrübeli rock müzik prodüktörü Oscar Holleman “Ben normalde bu tarz şeyler dinlemem ama o sırada yapacak bir şeyler yoktu ve sıkılıyordum” itirafını yapıp devam ediyor; “Şarkının ilk kelimelerini duyduğum anda çarpıldım. Hatta şarkı, olması gerekenden o kadar iyiydi ki, Sharon’ı arayıp şarkıyı söyleyenin gerçekte kim olduğunu sordum. Ben söylüyorum cevabını aldıktan sonra tanıştık ama karşılaştığım kişi hayalimde canlandırdığım kişiden tamamen farklıydı. Zenci gırtlağına sahip, saçları kazınmış bir kız. Kesinlikle çok etkilenmiştim ve hemen beraber çalışmaya başladık.”
 

HEYECAN VERİCİ

Kovacs’ın dört şarkıdan oluşan ilk albümü My Love, sanatçıyı 2014’ün En Heyecan Verici Yeni Sanatçıları arasına yerleştirdi. Şarkıların bana uygun olması için biraz keskin uçlu olmaları gerekiyor diyor Kovacs. Söylediğim şarkılar her zaman dürüst. Ben buyum. Müzik yapmak zorunda olduğum için müzik yapıyorum. Müzik duygularımı ifade edebildiğim tek şey. Bu da benim müziğimi saf ve gerçek kılıyor. Kovacs’ın etkilendiği sanatçılara bakınca bu açıklamaları hiç de şaşırtıcı durmuyor. Sürekli olarak Billie Holiday, Etta James, Ella Fitzgeral, Nina Simone, Dinah Washington dinliyorum. Favorilerim ise Tina Turner ve Janis Joplin. Kendilerine ait özel kişilikleri olan ve duygularını sesinde duyabildiğim kadın vokaller beni her zaman etkiledi, diyor.Yayınlanmasının hemen ardından iTunes Hollanda listelerinde Top 10’a yerleşen albümüyle Kovacs, Hollanda’nın Bospop ve North Sea Jazz Festival gibi büyük festivallerinde de konser verdi. Hollanda radyo kanalı 3FM tarafından Önemli Yetenek olarak seçildi. Sharon Kovacs’a Kıbrıs’tan sevgiler gönderiyoruz. (Kaynak EMI Music).

-------------------------------------

LED ZEPPELIN ALBÜMÜ "PHYSICAL GRAFFITI" YENİDEN YAYIMLANIYOR!

Physical Graffiti çıkış tarihinden tam 40 yıl sonra deluxe edition versiyon olarak tekrar yayınlanıyor! Yeni düzenlemelerini ve prodüktörlüğünü Jimmy Page’in yaptığı albüm, daha önce hiç yayınlanmamış parçalar da içeriyor. İçinde CD, Vinyl ve dijital formatta şarkının bulunduğu sınırlı sayıdaki Super Deluxe Kutu Seti de 24 Şubat’tan itibaren satışa sunulacak. Led Zeppelin’in 2014 yılında yeniden yayınlanan diğer 5 albümü büyük ilgi gördü ve dünya çapında bir çok müzik listesinde Top 10’da yer almayı başarmıştı. Son olarak, Classical Rock tarafından Yılın Yeniden Yayınlanan Albümü ödülüne layık görüldü.  Diğer yeniden basım deluxe editionlar gibi, Physical Graffiti de Jimmy Page tarafından remaster edildi. Deluxe albümün içinde bulunan ek bir CD’ye de daha önce yayınlanmamış parçalar konuldu. Physical Graffiti ye 24 Şubat’tan itibaren aşağıdaki formatlarda ulaşmak mümkün olacak:
Double CD-Deluxe Edition (3CD)-Double LP-Deluxe edition Vinyl (3LP)-Digital Download ve
Super Deluxe Box Set. Physical Graffiti , grubun geniş ve dinamik müzik yelpazesini temsil eden 15 orijinal parçadan oluşuyor. Albümde bir rock efsanesi Custard Pie dan, akustik aranjmanlı Bron-Y-Aur Stomp’ a, Kashmir’den, funky groove Trampled Under Foot’a kadar birçok parça bulunuyor.
Deluxe edition da yer alacak olan ve daha önce yayınlanmamış 7 parçadan oluşan ekstra CD’nin içinde ayrıca In My Time of Dying, Houses of the Holy demoları ile, son hali Trampled Under Foot olan parçanın demo kaydı Brandy&Coke ismiyle bulunmakta. Daha önce yayınlanmamış bu parçalar, Led Zeppelin hayanlarına çok iyi bildikleri parçaları değişik bir açıdan dinleme şansı verecek. (Kaynak EMI Music).

Physical Graffiti Deluxe Albüm Şarkı Listesi
CD 1:
1. Custard Pie
2. The Rover
3. In My Time Of Dying
4. Houses Of The Holy
5. Trampled Under Foot
6. Kashmir
CD 2:
1 In the Light
2. Bron-Yr-Aur
3.DownBy The Seaside
4. Ten Years Gone
5.Night Flight
6. The Wanton Song
7. Boogie With Stu
8. Black County Woman
9. Sick Again
Yayınlanmamış Şarkılar Ekstra CD:
1. Brandy&Coke ( Trampled Under Foot)
2. Sick Again ( ilk kayıt hali)
3. In My Time Of Dying
4. Houses Of The Holy (overdub içeren kayıt)
5. Everybody Makes It Through ( In The Light erken kaydı)
6. Boogie With Stu ( Sunset Sound Mix)
7. Driving Through Kashmir ( Kashmir orkestral mix)
Physical Graffiti'yi iTunes üzerinden satın almak için : http://bit.ly/1wYVUou

Bu haber toplam 2161 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 195. Sayısı

Adres Kıbrıs 195. Sayısı