1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Dünya Müziği’nde Bu Hafta!
Dünya Müziği’nde Bu Hafta!

Dünya Müziği’nde Bu Hafta!

Dünya Müziği’nde Bu Hafta!

A+A-

Ersin KAŞİF

 

JASON DERULO’DAN YENİ KLİP;  WANT TO WANT ME

Dünya çapında 45 milyonun üzerinde albüm satışı... Youtube üzerinden 1.5 milyarlık izlenme oranı...
26 milyonun üzerinde sosyal medya takipçisi...Şarkıları müzik listelerinden düşmeyen ve 14 milyar dinleyiciye ulaşmış bir sanatçı... 9 Martta Warner etiketiyle müzikseverlerle buluşan Want to Want Me single’ının şimdiden Youtube üzerinden 500 binin üzerinde izlenme alan videosunu izlemek için: http://bit.ly/1y1A3io
Müzik listelerini yerinden oynatan Jason Derulo parçası Want to Want Meyi iTunes üzerinden satın almak içinhttp://apple.co/1MnN3Wa adresini, Spotify üzerinden dinlemek isterseniz http://spoti.fi/1aXwXXJ adresini ziyaret edebilirsiniz. 5 yaşından bu yana müzikle içiçe büyüyen Jason Derulo, ilk bestesi Crush on You’yu henüz 8 yaşına geldiğinde bestelemişti bile. Çocukluk yaşlarından bu yana Miami'de bale, opera ve tiyatro gibi güzel sanat dallarıyla beslenen Derulo, müzik piyasasındaki ilk büyük çıkışını Talk Dirty (ft. 2 Chainz) ile yapmış; tüm dünyada 5 milyonun üzerinde satan single, Youtube kanalı üzerinden de bir rekor kırarak 200 milyon izleyici sayısına ulaşmıştı. Ocak 2014'e gelindiğinde Birleşik Krallıktan Almanya’ya, Avusturalya’dan Amerika Birleşik Devletleri’ne müzik listelerinde Derulo, bu parçasıyla, bir numaraya yerleşmişti bile. Jason Deruloyu takipte kalın!!! (Kaynak EMI Music).
http://www.jasonderulo.com
https://www.facebook.com/jasonderulo
https://twitter.com/jasonderulo

------------------------------------------------------

RIFF COHEN DANS MON QUARTIER İLE BİR NUMARA

Riff Cohen’in 14 şarkıya ver verdiği ve prodüktörlüğünü üstlendiği ilk albümü "A Paris" ile Avrupa, Amerika yanında Türkiye’de de büyük başarı yakalamıştı. Albümün açılış parçası “Dans Mon Quartier”  müzikseverlerin bugün de bir numarası! Riff Cohen Dans Mon Quartier ile Shazam Türkiye listelerinde #1 numaraya yükselmeyi başardı.
Riff Cohen, Mayıs ayında Türk dinleyicileriyle buluştu. Hayat Bu Kapağın Altında desteğiyle gerçekleşen Hayal Kahvesi Shining Stars, Mayıs Ayında kapanışı Riff Cohen ile yaptı. 6 Mayıs 2015 Hayal Kahvesi Alsancak, 7 Mayıs 2015 Ankara Hayal Kahvesi, 9 Mayıs 2015 Hayal Kahvesi Beyoğlu, 10 Mayıs 2015 Hayal Kahvesi Beyoğlu’nda sahneye çıkan Rıff Cohen tarzıyla da çok ilgi topladı. Sanatçının Dans Mon Quartieri de içeren ve EMI Müzik Türkiye etiketi ile yayınlanan muhteşem albümü "A Paris"i satın almak için: http://apple.co/1b94MFI Spotify: http://spoti.fi/1OlxLC6 Deezer: http://bit.ly/1FR8201
Youtube: http://bit.ly/1yyrbWV Birçok tarzı bir araya getirerek kendi müziğini oluşturan yetenekli sanatçı Cohen'in bu performansları kaçmaz. Benzerine zor rastlanan tarzını Sudan, Fransız, Amerikan ve Fas müziklerinin kombinasyonu olarak tanımlayan Riff Cohen, Monteverdi ve Meira Asher gibi sanatçılardan ilham aldığını ifade ediyor.
Tel Aviv’de yaşayan ve besteci, söz yazarı ve şarkıcı kimliklerini başarıyla taşıyan Riff Cohen, en büyük ilham kaynağının ise okuma yazma bilmeyen büyükannesi Fortunée olduğunu dile getiriyor. (Kaynak EMI Music).

------------------------------------------------------------


HAFTANIN ALBÜMÜ;
CAZ ‘IN EN İYİLERİ BU ALBÜMDE: “RADİO SLOW JAZZ TİME”

Radio Slow Jazz Time cazın dününü ve bugününü bir araya getiriyor!  Chet Baker, Nina Simone, Abbey Lincoln , Cassandra Wilson ve Eliana Elias gibi caz müziğin kült isimlerini biraraya getiren albüm, günümüzü Hindi Zahra, Bennet & Gaga, Melody Gardot, Robert Glasper Experiment, Jamie Cullum, Norah Jones gibi isimlerin değerli eserleriyle kucaklıyor.
İyi müziğin adresi Radio Slow Time işbirliği ve EMI Müzik Türkiye etiketiyle iTunesda satışa çıkan bu değerli toplama albüm, arşivinizin en değerli parçalarından biri olmaya aday. İyi işlenmiş caz ritimleri, geleneksel Fas ezgileri ve ufak blues dokunuşlarının birleştiği Hindi Zahra'nın son yayınladığı single 'Any Story' ile başlayan albüm müzikseverlere 17 parçalık bir yolculuk vaat ediyor. Radio Slow Jazz Timein kapanışını ise Brezilyalı efsane piyanist Eliana Elias muhteşem parçası Chega De Saudade ile yapıyor.
İşte, caz müziğin en iyilerini bir araya getiren Radio Slow Jazz Time parça listesi:
Hindi Zahra Any Story
Melody Gardot Impossible Love
Norah Jones Ive got to see you again
Diana Krall The Look Of Love
Abbey Lincoln Throw It away
Michael Franks Antonios Song
Chet Baker My Funny Valentine
Nina Simone Wild Is The Wind
Beth Orton & Terry Callier Love can do
Robert Glasper Experiment All Matter
Cassandra Wilson It Would Be So Easy
Gregory Porter Hey Laura
Jamie Cullum High and Dry
Dianne Reeves feat. Esperanza Spalding - Wild Rose
Michael Buble Feelin Good
Bennett & Gaga - I Cant Give You Anything But Love
Eliana Elias Chega De Saudade
Caz müziğin en iyilerinin toplandığı Radio Slow Jazz Time'ı satın almak için: http://apple.co/1IJmRqu  adresine hemen girebilirsiniz. (Kaynak EMI Music).

Bu haber toplam 1449 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 212. Sayısı

Adres Kıbrıs 212. Sayısı