1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Dr. Fazıl Küçük Müzesi” açılıyor
“Dr. Fazıl Küçük Müzesi” açılıyor

“Dr. Fazıl Küçük Müzesi” açılıyor

Müze, 20 Nisan'da Süheyla Küçük tarafından açılacak

A+A-

 

Uluslararası standartlarda müzeye dönüştürülen "Dr. Fazıl Küçük Müzesi" hizmete açılıyor.

Cumhuriyet Meclisi Başkanlığının girişimleri ve bütçelendirilmesiyle restore edilen "Dr. Fazıl Küçük Müzesi" 20 Nisan Çarşamba günü saat 18.00'de, açılış töreniyle hizmete girecek.

Müzenin açılışı, Süheyla Küçük tarafından gerçekleştirilecek.

Meclis Başkanı Sibel Siber, Cumhuriyet Meclisi Başkanlığının sosyal sorumluluk projesi kapsamında restore edilen müzenin; çağdaş bir müzeye dönüştürüldüğünü belirterek, vatandaşlara; ellerinde arşiv değeri taşıdığına inandıkları belgeleri, geleceğe taşınması ve müzeciliğin büyümesine katkı sağlaması için milli arşive bağışlaması çağrısında bulundu.

Meclis Başkanı Sibel Siber, müzenin restoresiyle ilgili TAK ve BRT'ye açıklamada bulundu, bilgi verdi.

Siber, Lefkoşa'da Girne Caddesinde bulunan müzenin iç ve dış restorasyonu için yaklaşık 300 bin TL harcandığını belirterek, Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesi lideri Dr. Fazıl Küçük'ün tarihi belge ve eşyalarının sergilendiği müzenin, çağdaş, uluslararası ve ülkeye yaraşır bir müzeye dönüştürüldüğünü kaydetti.

Ülkenin müzelere ihtiyacı olduğunu, müzelerin geçmişin geleceğe taşınması için çok büyük önem taşıdığını belirten Siber, Dr. Küçük Müzesini gezdiğinde tarihi belgelerin ve eşyaların korunduğunu gördüklerini ancak sergilenmenin çağdaş müzeciliğe uygun olmadığını ifade etti.

Meclis başkanlığının da sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde müzeyi restore etmek için çalışma başlattığını ve bu çalışmaların 2 yılda tamamlandığını ifade eden Siber, müzenin uzmanların da katkılarıyla ülkeye yaraşır bir hale getirildiğini vurguladı.

Tüm halkı açılışa davet eden Siber, Dr. Küçük'ün hem muayene, hem toplumsal mücadelede toplantı yeri, hem de evi olarak kullandığı müzede tüm yaşamından kesitler olduğunu belirtti.

Müzenin restorasyonuna katkı koyan herkese teşekkür eden Siber, takım ruhu ile çalıştıklarını ve müzeyi Lefkoşa’ya kazandırdıklarını belirtti.

Bu projenin birçok müzeye enerji, adım ve öncü olacağına inanç belirten Siber, ülkede müzeciliğe önem verilmesini istedi, vatandaşlara; ellerinde arşiv değeri taşıyan belgeler varsa, bunların geleceğe taşınması ve korunması, ayrıca müzeciliğin gelişmesi ve büyümesine katkı sağlamak amacıyla milli arşive bağışlamaları çağrısında bulundu.

(tak)

Bu haber toplam 3408 defa okunmuştur