1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. DP-UG’de İSTİFA dalgası…
DP-UG’de İSTİFA dalgası…

DP-UG’de İSTİFA dalgası…

n DP-UG günden güne eriyor… DP kanadından olan birçok isim partiden istifa etti. Dün de partinin önemli isimlerinden Girne İlçe Başkanı Mustafa Özdeğirmenci görevinden istifa ettiğini açıkladı. Özdeğirmenci’nin ardından 4 önemli isim daha partiden istifa

A+A-

Fayka Arseven KİŞİ

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) istifalar ile çalkalanıyor. Girne İlçe Başkanı Mustafa Özdeğirmenci’nin görevinden istifa etmesiyle birlikte Girne İlçesi İdare Amiri Gülay Deryagil, DP-UG Divan üyesi Vedat Mısırlısoy, Aşağı Girne Örgüt Başkanı Yaşar Gürgel ve Alsancak Yeşiltepe Örgüt Başkanı Mehmet Yılmaz hem görevlerinden hem de DP-UG’den istifa etti.

29 Haziran seçimleri öncesinde başlayan DP-UG’deki istifa furyası yerel seçimlerin ardından da devam ediyor.
29 Haziran seçimlerinde büyük bir yenilgi alan ve seçimden başarısız olarak çıkan DP-UG’de başarısızlığın faturasının ilçe başkanlarına ve örgütlerine kesilmesi büyük tepkiye neden oldu.


“İstifalarımızın sorumlusu Denktaş ve çevresi”

YENiDÜZEN’e konuşan DP-UG Girne İlçesi İdare Amiri Gülay Deryagil, “İstifalarımızdan Genel Başkan Serdar Denktaş ve çevresi sorumlu” diyerek, “Parti iyi idare edilemiyor” dedi.
Deryagil, “DP-UG seçimden başarısız çıktı. Ama bu başarısızlığın faturası sadece ilçe başkanları ve örgütlere kesiliyor. Biz daha fazla buna dayanamıyoruz. O nedenle hem partideki görevlerimizden hem de DP-UG’den istifa ediyoruz” ifadesinde bulundu.

Özdeğirmenci İSYAN etti

Uzun yıllar DP-UG Girne İlçe Başkanı olan Mustafa Özdeğirmenci de adeta isyan ederek, görevinden istifa ettiğini açıkladı.
Özdeğirmenci, “Yetkisiz makamda daha fazla kalamam” diyerek istifasını duyurdu.

Arıklı’nın sözleri son damla oldu

Elde edilen bilgilere göre, Merkez Yönetim Kurulu üyesi Erhan Arıklı’nın basına yaptığı, “İlçe başkanları görevden alınmalı” şeklindeki açıklamaları İlçe başkanlarının tepkisine neden oldu.

Bazı ilçe başkanları, Genel Başkan Serdar Denktaş’a bu rahatsızlıklarını iletti. MYK kararı olmadan Arıklı’nın böylesi bir açıklama yapmasına isyan eden ilçe başkanları, parti disiplini çerçevesinde Arıklı’nın yeni bir açıklama yapmasını talep etti.

Ancak ilçe başkanlarının bu talebi dikkate alınmadığı iddia edilirken, DP-UG’deki istifaların arkasının geleceği konuşuluyor.  
İlçelere hiçbir konuda yetki verilmemesi, MYK’nın her konuda yetki sahibi olması da DP-UG örgütlerinde büyük bir rahatsızlık konusu…

DP eriyor…

Hatırlanacağı üzere yerel seçim sürecinde Güzelyurt’ta 300’e yakın kişi partiden istifa etmişti. 29 Haziran seçiminin hemen öncesinde ise DP-UG eski Genel Sekreteri Bengü Şonya, daha önce İlçe Başkanlığı’ndan istifa eden Kemal Öztürk, Gençlik Örgütü Başkanı Münür Öztürk ve birçok isim hem görevlerinden hem de partiden istifa ettiğini açıklamıştı.

İstifa gerekçelerinde ise hem partinin kötü yönetimi hem de UG kanadından duyulan rahatsızlıklar dile getirilmişti.

Bu haber toplam 3834 defa okunmuştur