1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. DP-MYK'dan açıklama
DP-MYKdan açıklama

DP-MYK'dan açıklama

DP-UG Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Denktaş’ın istifasının Merkez Yönetim Kurulu’nun gündemine alınması reddedildi.

A+A-

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Merkez Yönetim Kurulu’nun (MYK), dün akşam yapılan toplantısında, Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş’ın istifasının gündeme alınmasını reddettiği açıklandı.

DP-UG Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Erol Aktoprak ve  Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, bugün parti genel merkezinde bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, Mehmet Erol Aktoprak’la birlikte, Merkez Yönetim Kurulu üyeleri Hüda Hüdaverdi, Kemal Hıfsıoğlu, Mehmet Erülkü, Eribe Yorgancıoğlu ve Erhan Arıklı katıldı.

DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş’ın istifasını sunmadığını söyleyen Aktoprak, basında yer alan bazı iddialar üzerine basın toplantısı düzenlemeye karar verdiklerini belirtti.

“KOMİTE KURULACAK”

Basın açıklamasını okuyan Aktoprak, DP-UG MYK’sının dün akşam yerel seçimlerde ve Anayasa referandumunda ortaya çıkan sonuçları değerlendirmek üzere toplandığını ve bir komitede kurulmasına karar verdiğini kaydetti. Aktoprak şunları söyledi:

“Merkez Yönetim Kurulu dün akşam yaptığı toplantıda Yerel Seçimlerde ve Anayasa Referandumunda ortaya çıkan sonuçları değerlendirmiştir. Yapılan değerlendirmelerden sonra, elde edilen sonucun nasıl oluştuğunu, seçim çalışmalarında parti yetkili kurulları ve bütün yetkililerin çalışmalarını araştıracak bir komite kurulmasına karar verilmiştir.

Komitenin yapacağı çalışmalar sonucunda, alınması gereken tedbirler Merkez Yönetim Kurulu tarafından alınacak ve ihtiyaç duyulan konular Parti Meclisi’nin onayına sunulacaktır.

Merkez Yönetim Kurulunun toplantıları sırasında Genel Başkan dâhil, bütün yetkili kurulların ve görevlilerin gerekirse istifa edebileceği konuşulmuştur. Ancak Parti Kurultayı tarafından büyük bir oy çoğunluğu ile seçilen Genel Başkanının istifasının Merkez Yönetim Kurulu’nun gündemine alınması reddedilmiştir. (tak)

Bu haber toplam 3180 defa okunmuştur