1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Dostlar çevre için el ele verdi
Dostlar çevre için el ele verdi

Dostlar çevre için el ele verdi

Kahvaltıda ve sporda buluşan arkadaş grubu, çevredeki kirlilikten rahatsız olunca, temizlik seferberliği başlattı… “Her Daim Dostlar” grubu temizlik çalışmalarına herkesin katılmasını bekliyor

A+A-

Mağusa’da “Her Daim Dostlar” adıyla bir araya gelen duyarlı grup, sahillerde ve ormanlarda temizlik için kolları sıvadı

 

Mağusa’da “Her Daim Dostlar” adı altında biraraya gelen bir grup arkadaş, bir süredir devam ettirdikleri sosyal amaçlı buluşmalarını, çevre temizliği yaparak geliştirdi.

Hafta sonları değişik mekanlarda kahvaltıda buluşan grup, yaz mevsiminde hafta arası bazı günlerde ise Kocareis- Bedis arasındaki sahilde ve ormanda yürüyüş, koşu ve yüzme sporları yapıyor. Bu sırada ormanın ve sahilin çöplerle dolu olduğunu fark eden “Her Daim Dostlar” grubu, cumartesi sabahları erken saatlerde temizlik yapma kararı aldı.

Grup adına Yenidüzen’e bilgi veren Yusuf Yüksel Şentuğ, üç haftadan beri cumartesi sabahları 06.00-07.00 arasında temizlik yaptıklarını söyledi. Şentuğ, temizlik çabalarına başka duyarlı insanların da katılmasını beklediklerini vurgulayarak, üçüncü etkinliğe KAMP-DER’den 4 kişi ve bir temizlik aracının da katıldığını bildirdi.

Şentuğ, şu ana dek Kocareis plajı ile Park Otel arasındaki sahili temizlediklerini, bunu sürdüreceklerini vurguladı.

Yusuf Yüksel Şentuğ, ormanların, sahillerin ve tüm çevrenin daha temiz, daha yaşanabilir olması için Her Daim Dostlar grubunun başlattığı kampanyaya destek çağrısı yaptı.

Facebook’ta da “HERDAİMDOSTLAR” adıyla yer alan grupta şu anda “Yusuf Yüksel Şentuğ, Erdal Özcenk, Ümit Can, Gökmen Noyan, Ahmet Darıcı, Hasan Nailer, Ergin Özdilek, Bahadır Volkan, Aykan Sahir, Mustafa Madi ve Ahmet Kansal, Kutlu Eyüpoğlu, Kasım Uluçaylı, Mustafa Madi, Gözkamaş Ergüneş, Bülent Selent, Katriye Doğruel” bulunuyor.

Bu haber toplam 2996 defa okunmuştur