1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Doğru karar ama acele edilmesin”
“Doğru karar ama acele edilmesin”

“Doğru karar ama acele edilmesin”

Bostancı Bağcıl ile Yalova spor kulüplerinin birleşme düşüncesini YENİDÜZEN Bostancılılara sordu

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Günlerdir spor gündemini meşgul eden Bostancı Bağcıl ve Yalova spor kulüplerinin birleşme çabalarını YENİDÜZEN yakın takip etmeye devam ediyor. Yenidüzen Spor Servisi Bostancı sakinlerinin konuyla ilgili görüşlerini aldı. Çoğunluk birleşme kararının doğru olduğunu söylerken acele edilmemesi görüşünü savunuyor. Kurulacak komitenin yapacağı çalışmalarla durumu iyi değerlendirmesi gerektiğini belirten sakinlerden bazıları ise birleşmeye sıcak bakmıyor.

Mehmet Özada: “Güzel olur”
“Birleşme olursa çok güzel olur. Bostancı’ya yeni bir heyecan gelir. Buradaki insanlar birbirleriyle düşman değil. Ben Bostancı Bağcıl’ı destekleyen biri olarak bu konuya olumlu bakmaktayım ancak, bu tarz birleşmeler bir anda olmaz biraz zaman ister. Bence bir sezon daha böyle idare edebiliriz. Bu zaman zarfında da kurulan komite daha elverişli ortamda çalışır”

Aytaç Kum: “Konu aceleye getirilmemeli”
“Birleşmenin olacağını düşünürüm.  Ben bu konuya olumlu bakarım ama bu konu hemen aceleye getirilmemelidir. 1, 2 yıl kadar görüşmeler yapılmalıdır. Sebebi ise, daha sağlıklı bir takımın kurulması için.  Bostancı maddi anlamda iki takımı birden çekemez”

Ramadan Arkın: “Birleşme olmaz”
“Birleşme olmaz, biz Yalova olarak köklü bir kulübüz. Diğer takımlar nasıl ki ayakta durabiliyorsa bizde dururuz. Biz zaten saha dışında Bostancı Bağcıl’ı destekleyenlerle dostuz. Biz, 1955’te kurulduk. Güney’de takımın adı Yalova Çifçiler Birliği’ydi. Yalova Spor Kulübü sonradan oldu”

Ahmet Efe: “Birleşmenin olmasından yanayım”
Yalova Spor Kulübü olarak ayrımcılığı biz yapmadık. Aynı kulübün ismini devam ettirmekteyiz. Biz buraya ilk geldiğimizde Bağcıl Kulübü yoktu. Bağcıl’ı 1986 yılında kurdular. Bu da demektir ki bizimle birlikte yer almayı istemediler. Birleşmenin olmasından yanayım. Bizim kapılarımız her zaman açıktır. Zaten Yalova bizim değil Yalova hep vardı. Bir bayrak altında toplanalım”

Muhsin Karamanoğlu: “Köyümüzde rekabet yoktur”
“Yalova 1955 yılında kurulmuş bir takımdır. Ben 50 yıl boyunca Yalova’da üyelik yaptım. Onlar 1986 yılında ayrılmak istediler ve ayrıldılar. Ben birleşmeden yanayım çünkü bizim köyümüzde rekabet yoktur. İnsanlar birbirleriyle dosttur. Bağcıl’da oynayan futbolcular, Yalova’da da oynadı. Örnekte verebilirim. Ahmet Zaim, Abdullah Zaim gibi insanlar iki takımda da futbol oynadı”

Şensoy Özada: “Bu gibi konular biraz zaman ister”
“Ben birleşmeden yanayım. Ancak bu iş getirilmesin. Bu gibi konular biraz zaman ister. Bu kurulacak olan Komite daha fazla görüşme yaparsa daha sağlıklı kararlar üretir. Şu anda bence tek sıkıntı zamandır.”
  
Cansoy Özada: “Birleşmesi uygundur”
“Herkesin bildiği gibi şu andaki tüm takımlar maddi yönden sıkıntılar yaşar. Bence birleşmesi uygundur. Benim görüşüm anlaşmalarıdır. İnşallah olur bu iş. Ama bu iş öyle bir haftada olacak iş değildir yani biraz zamana ihtiyaç vardır.”

Hüseyin Özyiğitler: “Atılan adımlar son derece doğru”
“Bence birleşme yönünde atılan adımlar son derece doğrudur. Ben bir genç olarak bunu onaylıyorum. Ancak, Yalova daha köklü bir kulüp olduğu için Yalova’nın isminin yok edilmesi taraftarı değilim. Umarım kurulacak olan komite bu konuyu çok iyi değerlendirir ve bir sonuca bağlar”

Bu haber toplam 1673 defa okunmuştur