1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Doğan çıtayı yükseltti
Doğan çıtayı yükseltti

Doğan çıtayı yükseltti

Takımları Tanıyalım...

A+A-

K-Pet Süper Lig’de 2014-2015 futbol sezonunun Girne temsilcisi Doğan Türk Birliği geçtiğimiz sezonki kadrosunu büyük oranda korudu.  Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da kendi altyapısından yetişen gençlere şans verecek olan sarı lacivertlilerde hazırlık maçlarında ortaya konan göze hoş gelen futbol gelecek adına umut verdi. Geçen sezon kadrosunda forma giyen Mustafa Kılıç, Thierry Ako ve Bayram Anday gibi oyuncuları kaybeden Girne temsilcisi bu oyuncuların yerini geçen yıl kirada olan Salih Güvensoy, futbola ara veren Münür Aydıntaş ve yabancı futbolcu Believe ile doldurdu. Genç, koşan ve prese dayalı bir futbol anlayışını benimseyen Caner Oshan’ın ekibinde Ahmet Saygı, Emin Atabek, Aydın Aygın, Ahmet Sönmez ve Kenan Oshan gibi önemli yıldızlar da bulunuyor. Geçen yıl takıma kazandırılan Mehmet Yıldız, Ozan Mercan, Koral Saymaz ve Tunahan Şencan gibi oyuncuların yanında bu yıl da Selim Saygı ve Ahmet Çağer gibi genç yıldızlar da ön plana çıkacak. Bu yıl da geçen yıl olduğu gibi liglerin yaş ortalaması en düşük kadrolarından birine sahip olan sarı lacivertlilerde hazırlık maçlarındaki futbol da büyük beğeni topladı. Geçen yıl tecrübe kazanan genç oyuncularının sorumluluk alması ve form seviyelerini yukarıda tutması halinde Doğan Türk Birliği zirveyi zorlayacak takımlar arasında yer alabilir.

***

Piskobulu: “Hedefimize ulaşacağımıza şüphem yok” 
Doğan Türk Birliği başkanı Bayar Piskobulu geçtiğimiz sezon yakaladıkları başarıyı yukarılara çekmelerinin kendileri için başarı olacağını belirtti. Piskobulu “2014-2015 sezonunda geçtiğimiz yılki gibi yine iyi bir performans gösterip çizgimizi ne kadar yukarı çekebilirsek bizim için o kadar iyi bir başarıdır.  Genç bir kadromuz var. Onlara güvendiğimizi geçtiğimiz yıl gösterdik. Bu yıl da aynı şekilde hedefimize ulaşacağımıza hiç şüphem yoktur.” diye konuştu.

Oshan: “Zor bir maraton bizleri bekliyor” 
Doğan Türk Birliği’nde teknik direktör Caner Oshan, zor bir sezonun kendilerini beklediğini söyledi. Oshan “Zor bir maraton bizi bekliyor. Geçtiğimiz yıl gösterdiğimiz performansın bu yıl daha iyisini yapmaya çalışacağız. Geçtiğimiz yıl hazırladığımız gençlere bu yıl tecrübe kazandırıp, ilk 5 içerisinde yer almaya çalışacağız. İlerleyen yıllarda da şampiyonluk hedefimiz var” şeklinde konuştu.

***

Doğan T.B.’nin 2014-2015 sezonu kadrosu

Kaleciler
Okyanus Öndağ
Ozan Mercan

Defans
Ahmet Sönmez
Mahmut Erkan
Münür Aydıntaş
Mehmet Yıldız
Onurcan Kamburlar
Raif Esendağlı
Tunahan Sencan
Koral Saymaz

Orta Saha
Iyaya Believe
Emin Atabek
Ahmet Çağer
Aytun Aygın
Ahmet Saygı
Aydın Aygın

Forvet
Kenan Oshan
Jose Makusa
Beyit Öndüç
Selim Saygı

***

Gelenler
Iyaya Believe
Münür Altıntaş
Salih Güvensoy

Gidenler
Thierry Ako
Mustafa Kılıç
Bayram Anday

Doğan T.B.’nin ilk devre fikstürü
1. hafta: Serdarlı (D)
2. hafta: Çetinkaya
3. hafta: B.Bağcıl (D)
4. hafta: Lefke
5. hafta: Cihangir (D)
6. hafta: Yenicami (D)
7. hafta: Gençler Birliği
8. hafta: Yeniboğaziçi (D)
9. hafta: Mağusa TG
10. hafta: K.Kaymaklı (D)
11. hafta: Mormenekşe
12. hafta: Gönyeli (D)
13. hafta: Lapta

Bu haber toplam 1442 defa okunmuştur