1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Deniz Panayırı
Deniz Panayırı

Deniz Panayırı

3. Geleneksel Gazimağusa Deniz Panayırı dün yapıldı

A+A-

Mağusa Denizciler Birliği’nin Gazimağusa Belediyesi  ve Doğu Akdeniz Üniversitesi işbirliğinde organize ettiği 3. Geleneksel Gazimağusa Deniz Panayırı dün Gazimağusa Limanı’nda yapıldı.

Gazimağusa Belediyesi’nden verilen bilgiye göre,  limanın balıkçı barınağı bölgesinde stantlar kuruldu, çeşitli yarışmalar düzenlendi. Müzikli eğlenceler ve Gazimağusa Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun gösterileri gerçekleştirildi.
Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Gazimağusa halkının sahiller ve deniz ile yeterince buluşamadığını belirterek,  etkinliğin bir başlangıç olduğunu,  sivil toplum, DAÜ ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nin katılımlarıyla yapacakları projelerle halkı denizle buluşturacaklarını söyledi.
Arter, ileriki  yıllarda  düzenlenecek  etkinliği daha da geliştireceklerini ve daha çok insanı heyecanlandıracak bir organizasyon yapacaklarını ifade etti.
DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam da, halkın etkinliğe katılarak sırtını denize dönmek istemediğini gösterdiğini söyledi.
Mağusa Denizciler Birliği Başkanı Gürsel Atoğlu, DAÜ ve Gazimağusa Belediyesi’nin işbirliğinde 3’üncüsünü düzenledikleri Mağusa Deniz Panayırı’nın daha güzel ve daha kaliteli olmasını amaçladıklarını söyledi.
Denizin insana huzur ve mutluluk verdiğini ifade eden Ataoğlu, en büyük sorunlarının balıkçıların teknelerine yer bulamaması olduğunu, balıkçı barınağında yaşanan yer sıkıntısının yetkililerin yardımıyla aşılacağını umduğunu söyledi.
(TAK)

Bu haber toplam 2389 defa okunmuştur